Toyota Corolla e100 1994 tylna szyba nie grzeje

03 Paź 2019, 23:37

Jak w temacie. Chciałbym zacząć od początku, a więc, który konkretnie i z jakim oznaczeniem bezpiecznik muszę szukać, a odpowiada za to :?:
Gość77498

04 Paź 2019, 10:18

Na obudowie od bezpieczników jej wewnętrznej stronie będziesz miał informację który bezpiecznik odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby. Jeżeli jest on dobry to trzeba by było sprawdzić czy napięcie dochodzi do samej szyby bo problemem mogą być przetarte / przerwane paski na samej szybie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Paź 2019, 11:01

No właśnie te oznaczenia nic mi nie mówią, poza kilkoma, jak "Horn" no to wiadomo, ale w moim przypadku nie wiem, który to :roll: chyba, że mam jeszcze jakieś bezpieczniki wewnątrz auta?
Gość77498

04 Paź 2019, 11:21

Jimix napisał(a):chyba, że mam jeszcze jakieś bezpieczniki wewnątrz auta?
Zobacz pod deską na lewym przednim słupku, czyli na wysokości pedału sprzęgła po lewej stronie czy tam nie ma czasem takiej zaślepki pod którą są bezpieczniki. Bo tu trochę jest ich mało.

Jak będziesz tam miał skrzynkę to zobacz bezpiecznik oznaczony DEFOG on powinien odpowiadać za grzanie tylnej szyby.
Tu masz zdjęcie z bezpiecznikami z takiej Corolli.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

04 Paź 2019, 12:01

Bardzo Ci dziękuję kolego, popatrzę i dam znać, chociaż, tak teraz sobie myślę, że skoro na desce rozdzielczej świeci mi się grzanie tylnej szyby, nawet przy "załączeniu" słychać lekki klik (czyli chyba z przekaźnika?), więc bezpiecznik powinien być sprawny, no ale najlepiej zacząć od podstaw :yes:
Gość77498

04 Paź 2019, 13:02

Tak powinno być ok, sprawdź przy szybie czy dochodzi napięcie.
Cichy77
Forumowicz VIP