Toyota Corolla Verso 2005, silnik nie działa

07 Wrz 2014, 16:22

W czasie jazdy zapaliły się żółte kontrolki i czerwona (prawdopodobnie prądu). Po wyłączeniu silnika, i po czasie 2 h, gdy ponownie próbowałem zapalić, wysiadł akumulator. Został podłączony drugi akumulator, silnik zapalił bez zastrzeżeń, po 3 km ponownie zgasł. W żaden sposób nie dało się go uruchomić. Odłączyłem przewód +, gdy ponownie podłączam iskrzy i robi się gorąca. Bez włączonego kluczyka zapalają się kontrolki.
Toyotaproblem
Nowicjusz

Auto: Toyota Corolla Verso
Silnik: 2.0 D4D
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

07 Wrz 2014, 17:04

Toyotaproblem napisał(a):W czasie jazdy zapaliły się żółte kontrolki i czerwona (prawdopodobnie prądu). Po wyłączeniu silnika, i po czasie 2 h, gdy ponownie próbowałem zapalić, wysiadł akumulator. Został podłączony drugi akumulator, silnik zapalił bez zastrzeżeń, po 3 km ponownie zgasł. W żaden sposób nie dało się go uruchomić. Odłączyłem przewód +, gdy ponownie podłączam iskrzy i robi się gorąca. Bez włączonego kluczyka zapalają się kontrolki.

Jak wyglądały te kontrolki, podeślij fotki z google-grafika. Gdy ponownie próbowałeś zapalić to "rozrusznik w ogóle kręcił"??? Kręcił ale samochód nie odpalał??? Czy kręcił tak mega leniwie??? Co znaczy że be włączonego kluczyka zapalają się kontrolki??? Pewnie i tak musisz podjechać na błędy... Aczkolwiek zobaczymy czy musi Cię ktoś holować czy możesz podróżować o własnych siłach. Pisz trochę jaśniej bo się trochę pogubiłem w tym wszystkim.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

08 Wrz 2014, 13:58

Mam problem, jak wymienić, wyjąć alternator z Toyoty Corolli Verso 2.0 d4d?
Toyotaproblem
Nowicjusz

08 Wrz 2014, 23:00

Toyotaproblem napisał(a):Mam problem, jak wymienić, wyjąć alternator z Toyoty Corolli Verso 2.0 d4d?

A w czym masz problem??? Czego dokładnie nie wiesz???

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

09 Wrz 2014, 15:44

Alternator jest odkręcony, leży na półośce lecz nie mogę wyjąc, bo jest zbyt ciasno, próbowałem od dołu i nic. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc
Toyotaproblem
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...
    DS Automobiles - założenia firmy i krótka historia
    DS Automobiles oficjalnie powstała 1 czerwca 2014 roku. Nazwa najmłodszej i w zamyśle najbardziej ekskluzywnej francuskiej marki Grupy PSA wywodzi się z legendarnego modelu DS 19 z 1955 roku, który stanowił pod wieloma ...