Toyota Harrier - problem z transportem

11 Maj 2018, 11:42

Dzień dobry! Piszę w dość nietypowej sprawie - dostałam "w spadku" samochód, ale muszę go przetransportować na praktycznie drugi koniec Polski (a konkretnie ze Szczecina aż pod Litewską granicę) :o Ze względu na pracę nie mogę sobie pozwolić na taką podróż, ale podobno są firmy, które się tym zajmują? Znalazłam coś takiego: "Clicktrans" ale nie wiem, czy to cokolwiek warte? Dlatego liczę, że ktoś z Forumowiczów korzystał i podzieli się wrażeniami :yes: Czy ktoś może korzystał? Warto? Albo może znacie jakieś lepsze/tańsze/sprawdzone sposoby na przetransportowanie auta przez całą Polskę? Zaznaczam, że nie mam pewności, w jakim to auto jest stanie, podobno "jeździ". Z góry dziękuję za pomoc!
kulka
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 2012
Auto: nie mam

11 Maj 2018, 13:32

kulka napisał(a):Zaznaczam, że nie mam pewności, w jakim to auto jest stanie, podobno "jeździ"
Moim zdaniem najlepiej jak byś w swojej okolicy znalazła kogoś kto ma lawetę i z nim się dogadała na taki transport wtedy może być najtaniej. Jak nie wiesz czy auto sprawne to najlepiej przywieźć je na lawecie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Maj 2018, 14:35

Dzięki za odpowiedź :) Samochód jest podobno sprawny, ale nie mam 100% pewności, więc pewnie masz rację - najlepiej na lawecie. Poszukam kogoś... Lepiej będzie kogoś w mojej okolicy i tam wysłać czy kogoś w okolicy samochodu? Taniej pewnie będzie kogoś z okolicy samochodu, prawda? Jakiego rzędu będą to koszty? Jestem niestety zupełnym laikiem, stąd pytania :( Z góry dzięki za pomoc ;)
kulka
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 02 2012
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Duster 2018: w 100% zmieniony design nadwozia
    Wszystkie zewnętrzne elementy zostały przeprojektowane i zyskały bardziej wyraziste kształty, które podkreślają siłę charakteru auta. Wnętrze Nowego Dustera oferuje wyższy poziom komfortu bez kompromisów. Zdecydowanie ...
    Nie daj się przekręcić
    Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.