Toyota Land Cruiser 100 4,2 diesel lub ew. Volvo XC90

02 Kwi 2009, 13:27

generalnie cała konstrukcja. nie martw się, zmiany jakie wprowadzono nie wpływają nadmiernie na trwałość samochodu :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

02 Kwi 2009, 14:06

ir napisał(a):moze Toyota Land Cruiser HZJ 76 ?

Toyota Land Cruiser 100 4,2 diesel lub ew. Volvo XC90

proste, z niewysilonym silnikiem.
W auto Świecie 4x4 było porównanie z Defrenderem
http://4x4.auto-swiat.pl/wydania,Toyota ... 606,1.html

niestety artykuł do poczytania na papierze - na www jeszcze nie ma

tu można kupić
http://www.auto-extrem.pl/?submenu=cars

ale to droga zabawka
i bez gwarancji (mimo, że nowy)

pozdr
ir

nie wiem co autor tematu miał na myśli, bo jeszcze nam nie podał do czego chce miec tą brykę, ale wiem, że ta toyota jest dla twardego chłopa, i szkoda by mi było kasy za takie auto, jeśli wiedziałbym iż choc w połowie nie wykorzystam jego właściwości.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

02 Kwi 2009, 14:51

Nie wiem z jakiego powodu mój post nie został zamieszczony ale napisze jeszcze raz. Ma być to drugi samochód w rodzinie.To znaczy że będzie używany tylko w celach rekreacyjnych , wyjazdach w plener.Oczywiście samochód jeździł by trochę po autostradach i po asfalcie dlatego chciałbym żeby był to komfortowy i wygodny samochód. Zależy mi również na w miarę dobrej dynamice jazdy. Jestem zapalonym wędkarzem chciałbym spróbować za jakiś czas sił w myślistwie.
Vectra nie pozwala mi czasem dojechać do jakiegoś miejsca. Chce zmniejszyć ilość miejsc niedostępnych dla mnie. Vectrą jadąc bałem się że wyrwę wydech , uszkodzę miskę olejową itp. Problemy zaczynały się już przy jakichkolwiek wyrwach, koleinach i nierównościach .Poza tym Vectra średnio spisuje się w zimie , mogłem się o tym przekonać o tym w tym roku.Większa górka ( nie jakaś ogromna , w lecie spokojnie ją pokonywała) lub większy śnieg i dalej nie pojedzie.Kolejny problemem jest wielkość bagażnika , ona nie ma wcale małego bagażnika a jednak na wycieczki jest trochę za mała .Toyota ma chyba większy.Dlaczego zacząłem pytać się o setkę?? Ponieważ spodobał mnie się z wyglądu ten samochód i podobno nie jest zły.Jednak niektórzy twierdzą że w ciężki teren się nie nadaje tylko w taki jaki mnie jest potrzebny.Znaczy się idealny w lekki teren.
astro007
Aktywny

02 Kwi 2009, 15:22

skoro tak stawiasz sprawę,to wg mnie przypasuje ci każdy suv jak i zarówno każde autko terenowe,no chyba, że masz zamiar polowac i łowic na takim zadupiu, że nic tam nie dojedzie. Pamiętaj tylko, że czym większe zdolności terenowe auta tym gorzej będzie z dynamiką i poruszaniem się z większymi prędkościami.

ja bym na twoim miejscu pomyślał o pajero, albo Lc 90 albo jakimś suv-ie
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

02 Kwi 2009, 19:18

terenówką po autostradzie nie pogonisz, celuj bardziej w suv-y.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Kwi 2009, 20:25

Nie wiem pakować się w to XC90 czy raczej coś innego?
astro007
Aktywny

04 Kwi 2009, 21:55

dla mnie to volvo to kupa :mrgreen: wybrałbym pajero z ostatnich lat produkcji,
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika