Witam ,mam problem z czujnikami parkowania. Poprzedni właściciel powiedział że czujniki są rozłączone, lecz po podłączeniu włącznika znajdującego się w bagażniku nadal nic nie działa. Może wiecie gdzie jest odpowiedni bezpiecznik? Dzięki
Musisz znaleźć moduł od czujników ma oznaczenie PZ464-X042201 był on montowany od 2006 do 2012 roku. Powinien być gdzieś w bagażniku. Sprawdź czy dochodzi do niego napięcie po wrzuceniu wstecznego.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Zobacz bo jak nie będzie dochodziło do niego napięcie po wrzuceniu wstecznego na włączonym zapłonie to znaczy że trzeba szukać dalej. Jak będzie napiecie na wejściu to może być padnięty moduł.
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Darmowe ogłoszenia o samochodach i nie tylko, warto z nich korzystać? Współcześnie ogłoszenia o samochodach coraz częściej są zamieszczane na bezpłatnych portalach. Takie rozwiązanie daje wiele możliwości zarówno ogłaszającym, jak i osobom zainteresowanym kupnem auta. Szybki dostęp ...
Rokiko napisał(a):Jak będzie napiecie na wejściu to może być padnięty moduł.
Może ale nie musi. W RAV4 jest tak, że jak jeden czujnik padnie, to nie działają żadne. Dobrze by było mieć taki moduł na 100% sprawny, żeby wykluczyć same czujniki. Bo łatwiej podmienić moduł niż czujnik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dramat Znalazłem moduł nic do niego nie jest podłączone, cała wiązka jest zwinieta nie wiem czy się śmiać czy płakać. Teraz pytanie jak to podłączyć , może ktoś posiada jakiś schemat podłączenia??
Szukam porady co robić, mianowicie rozebrałem plastikowa obudowę wnętrza bagażnika. Znalazłem tam moduł i zwiniętą wiązkę przewodów nie podłączoną do niczego. Rozebrałem dalej co się dało (plastikowe elementy) i nie ma do czego tego podłączyć. Może ktoś ma jakis schemat montażu instalacji wewnątrz auta??
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.