REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sebsad2705 napisał(a):Pomimo tej dyskusj za i przeciw to jednak składnia się do hybrydy mam lekka nogę a i automatem a chęcią zobaczę ja się jeździ w dłuższej perspektywie .... nic innego mi do głowy nie przychodzi ...
peterka1000 napisał(a):Kolego nie wiem czy jeździłeś nowym Yarisem w Hybrydzie
peterka1000 napisał(a):Oczywiście zaraz napiszesz że pisze bzdury , więc kierujmy się faktami a nie czyimiś doznaniami
peterka1000 napisał(a):Więc samochód tylko na odcinki 3 km do max 10 km i postój i tak w koło . Więc hybryda się nie zwróci nigdy .
peterka1000 napisał(a):Szkoda czasu na polemikę z '' wyznawcami '' . Jesteś jak wyborca Pis
peterka1000 napisał(a): A Twoje bajki o temacie rozdmuchanym co do GPF , to powiedz mojemu kuzynowi rzeczoznawcy , który pisze opinie do sądu w sprawach technicznych ile ma pozwów od właścicieli nowych samochodów , którzy zapewniani w salonie że GPF w benzynie nie sprawia kłopotów , mają dość użerania się
peterka1000 napisał(a):Zamiast cieszyć się jazdą to samochód 8 miesięczny stoi w serwisie już 3 raz bo olej rozrzedzony przez benzynę grozi zatarciem silnika . Jak kupował nowy samochód to miało być zero problemów a teraz serwis zaleca raz w tygodniu jazdę na trasę aby wypalić GPF . Widać jak szarpiesz się w wypowiedziach bo brakuje Ci rzeczowej wiedzy . Liczą się Ci którzy myślą jak Ty . A ja kieruję się FAKTAMI nie mitami czy pobożnymi życzeniami .
Mała uwaga. Silnik benzynowy w hybrydzie nie pracuje na wolnych obrotach. Minimalne obroty to 1000.peterka1000 napisał(a):Hybryda pracująca na wolnych obrotach już nie
peterka1000 napisał(a):Chce zobaczyć taki odczyt w zimie jak będzie minus 20 czy 25
Dokładnie bo takimi samochodami jeżdżą najczęściej taksówkarze. To było odniesienie do twojej wypowiedzi gdzie pojechałeś po nich.peterka1000 napisał(a):Temat dotyczy Toyoty Yaris , a Ty piszesz o Toyocie Priusie
Bardzo dobry wynik jak na takie dystanse.szybki napisał(a):Odcinki max krótkie często 1km.korki
Ile razy w roku mamy takie temperatury? Trzymasz samochód w zamrażarce czy jak?peterka1000 napisał(a):Chce zobaczyć taki odczyt w zimie jak będzie minus 20 czy 25 i jak ( poza Yarisem czy Yarisem cross bo te nie mają GPF ) załączy się wypalanie filtra GPF .