REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jeżeli w układzie klimatyzacji jest mało czynnika to automatycznie sprężarka ma ciężej i przy tak małym silniku w benzynie na postoju zauważalne są wahania obrotów jak się załącza i wyłącza. Do tego wszystkiego te silniki mają bardzo niskie wolne obroty.Majkelo napisał(a):Przy dojeżdżaniu do skrzyżowania np. z czerwonym światłem (auto na luzie), momentalnie gaslo. Myślałem, że to ma związek też z temperatura bo zawsze problem pojawiał się w ciepłe dni, ale teraz wiem ze to klima - jeśli klima jest włączona na drugim lub wyższyn stopniu, auto ma jeszcze ciężej
Filtr paliwa tu się rzadko wymienia więc raczej na niego bym nie stawiał ale możesz go wymienić żeby mieć pewność.Majkelo napisał(a):że na ostatniej wymianie oleju nie wymienili mi filtru paliwa, choć prosiłem o wymianę wszystkich filtrów
Tu nie ma sensu tankować 98 wystarczy 95 i dodatek do czyszczenia układu paliwa Liqui Moly. Musisz również wymienić świece bo one mogą być też przyczyną problemów a nie widzę żebyś coś o nich wspominał. Możesz kupić Denso do tego silnika moim zdaniem najlepszy wybór i nie muszą być irydowe.Majkelo napisał(a):Może mi ktoś podpowiedzieć co robić, gdzie może być problem? Tankuje na BP, zawsze 95, może warto łac niekiedy 98? Czy to w ogóle nie jest związane z rodzajem paliwa?
Nie jeździj z taką prędkością na tym biegu bo załatwisz sprzęgło i skrzynię, poza tym przyjrzyj się na spalanie i zobaczysz że na czwórce przy 60km/h będzie mniej paliłaMajkelo napisał(a):Jadę autem powiedzmy na 5-tce, 60 km/h