Toyota Yaris nie chce odpalić

04 Maj 2012, 20:13

Witam,mam problem z Toyota yaris. Historia wygląda tak iż moją żona świeżo upieczona pani kierowca wyruszyła na miasto. Po pierwsze dwa razy miała problem z ruszeniem tak że coś zaczeło śmierdzieć z jej relacji a po drugie nie potrafiła wbić trzeciego biegu i jechała przez jakieś 1,5 kilometra na dwójce na wysokich obrotach ale koniec końców dojechała do celu i zaparkowała auto. W tej chwili auto nie chce odpalić. Nie wiem czy może zostawiła włączone światła i rozładowała akumulator czy stało się coś o wiele gorszego, proszę o pomoc ponieważ osobiście wogóle się nie znam na autach. Zaznaczę jeszcze że od tej feralnej jazdy auto stało tydzień nie używane.pozdrawiam
bobik24
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 06 1980

05 Maj 2012, 07:54

Akumulator szybciutko podładuj prostownikiem,zasiarczy się w przeciwnym wypadku,najprawdopodobniej jest problem z tarczą sprzęgłową(ten smród).Jeśli rozrusznik nie kręci ,to aku jest raczej rozładowany.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - modele segmentu A czyli mistrzowie w miastach
    Małe samochody o długości do 3,5 metra, z niewielkim promieniem zawracania i małymi silnikami o mocy ok. 70 KM. To właśnie one najlepiej nadają się do jazdy po mieście. Są chętnie wybierane zarówno przez nabywców ...
    Z której strony jest wlew paliwa?
    Jak sprawdzić nie wysiadając z samochodu z której strony mamy wlew paliwa? Jest to bardzo przydatne kiedy jeździmy różnymi samochodami i nie zawsze pamiętamy z której strony podjechać pod dystrybutor ...