Toyota Yaris - plyn do chlodnicy

13 Cze 2013, 07:57

Witam ,

Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam problem poniewaz , mieszkam w uk i kupilam niedawno yariske 1.3 automat z 2000 r benzyniak i nie wiem jaki byl wczesniej nalany plyn chlodniczy poniewaz zbiorniczek wyrownawczy jest pusty . Posiadam uniwersalny plyn o nazwie A1 motor stores na zime i lato , jest koloru niebieskiego i teraz moje pytanie, czy jak nie wiem jakiego koloru byl poprzedni plyn bo slyszalam ze dolewa sie tego samego koloru to mimo wszystko nalac ten czy jak mam to sprawdzic ? :shock:
trotka
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 08 2007
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Toyota Yaris GLS
Silnik: 1.3 84 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Cze 2013, 09:43

Jak nie wiesz jaki płyn był wlany, to zapewne też nie wiesz, kiedy był wymieniany. Osobiście proponuję ten płyn wymienić na nowy i będziesz wiedziała jaki masz płyn i kiedy był wymieniany. A koszt płynu i wymiany to nie tak duży wydatek. Jak się zdecydujesz na wymianę płynu, to możesz oczywiście kupić jaki chcesz. Ważne tylko jest to, w jakiej temperaturze zaczyna krzepnąć. W Polsce dostępne płyny krzepną przy -35 stopni. Nie wiem jakie masz dostępne u siebie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Cze 2013, 18:23

Toyota leje różowy płyn chłodniczy.
tomcio123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Xsara 2.0 hdi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...