Trabant 1.1

07 Wrz 2008, 01:01

No to, cóż... jeżeli musisz się wyróżnić przedmiotem to proponuję kupić tego trabanta, efekt będzie. Na pewno, jeżeli tej klasy samochody Cię interesują, będzie to jeden z lepszych wyborów.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Wrz 2008, 10:24

robaczek napisał(a):Ludzie, Wy czegoś nie rozumiecie. Takiego Golfa II czy CC nie chcę. Każdy zwykły śmiertelnik może się tym wozić. Już wolę Fiata 126p w old schoolowej wersji. Wybrałem Trabiego ze względu na oryginalność, na pokazanie się w tłumie. Jestem takim typem człowieka, że wszystko co posiadam, musi być niepowtarzalne. Chcę się wyróżnić, a zarazem mieć wiele wspomnień. Wiem doskonale, że racjonalne myślenie doprowadzi do CC czy Golfa.
Powiedzmy tak: śmieszna kasa - śmieszne auto :wink:
Wiecie może coś więcej o takim Trabanciku? :)

taa... kup trabanta. Przy okazji dostaniesz worek czesci zapasowych ktore na pewno wykorzystasz :P
LinekDB9
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Wrz 2008, 10:30

O, i już jakaś konkretniejsza odpowiedź. 'Wykorzystać worek części', to oznacza, że jest to samochód bardzo awaryjny. Nie wątpię w to, że Trabanty produkowane przed 90 rokiem są awaryjne. Ale jak to jest z tymi produkowanymi po 90 roku? Tymi z silnikami polo? Czym one się różnią od starszych braci? :)
robaczek
Nowicjusz

07 Wrz 2008, 10:37

Silnik polo powinien być dobry, a to chyba najważniejsze? Z resztą jakoś sobie poradzisz, dla chcącego, nic trudnego. Nie licz jednak na bezawaryjną eksploatację.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Wrz 2008, 20:20

Nie wiem jak te nowe ale trabanty glownie maja renome tych co czesciej stoja niz jezdza ... pewnie sie myle ale z reguły przy starszych samochodach trzeba wiedziec gdzie je dotknac kiedy boli. Nie konieczni naprawiac ale czasem stuknac w cos albo podepchnac. Wiecej sie przy nim narobisz niz pojezdzisz.
LinekDB9
Nowicjusz

Miejscowość: Biała Podlaska

07 Wrz 2008, 20:31

przemyśl jeszcze raz to co chcesz zrobić bo przy kupnie takiego trabanta zamiast golfa 2 może się okazać, że nie będziesz miał kasy na utrzymanie tego samochodu który pewnie wymaga wkładu większej ilości pieniędzy niż VW, a jak chcesz by oryginalny, to musisz zadbać o samochód bo inaczej efekt może okazać się odwrotny do zamierzonego....
mat1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia automatyczna DSG w Volkswagen
    Czym jest wspomniane wyżej DSG? Przekładnia automatyczna tego typu, czyli dwusprzęgłowa, to konstrukcja inna niż klasyczny automat. Zamiast konwertera momentu obrotowego, który pracuje w poślizgu, wyposażono ją w zestaw ...

13 Wrz 2008, 10:02

uznałem, że jednak Trabanta zostawię na jakiś czas. zajmę się tym, gdy będę miał więcej czasu. bo, tak czy siak, chciałbym go mieć :P
dzięki wszystkim za opinię :)
robaczek
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 14:47

jeżeli zalezy mu na jakis tam sentymentach albo chce sie dobrze bawic na początku swojej przygody z samochodami to neich bierze trabancika...;) dobra...moze dla niektorychto wtedy takim autem jeździć rozumiem was...wieś itd...ale ja jak widze takie autka w zadbanym stanie to kurcze nie raz chciałbym sie tym przejechac i poczuc jak to jest..;) auta są coraz nowsze ale sentymenty po starszych rocznikach tez;] Pozdro
Tiddey
Nowicjusz

Miejscowość: Chodzież