Trooper, terrano czy frontera, który bardziej...

20 Kwi 2008, 16:47

Albo zabawa, albo ekonomia...

Na codzień mam 2.0 dieselka.

Ale do zabawy tylko benzynka! A Troopek jest i będzie do zabawy! Uwielbiam dźwięk 6000 rpm i widok błota pryskającego w każdym możliwym kierunku :mrgreen:
Poza tym - dieselkiem w terenie jeździ się "na leniucha", a ja w terenie się właśnie wyładowuję. Diesla zamordowałbym na drugim wyjeździe... ;)
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

20 Kwi 2008, 17:59

Rozumiem Cię ale....

...wyraz twarzy pajerowca czy samurajowca, którzy przejeżdżając próbę nie schodzili poniżej 4.500 obr i zobaczyli moją toykę jak przejeżdża przy obrotach 1.200.... bezcenne. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Kwi 2008, 06:49

"(...) a bo jeździć to cza umić..."
:mrgreen:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

21 Kwi 2008, 16:49

Hej Terenowicze dzięki za odzew ale mętlik mam nadal, o trooperze szczerze mówiąc myślałem ale terraniec też mnie korci więc parę nieprzespanych nocy mnie czeka :shock: a pienądze może koło 10 maja dopiero będą więc czasu mam dość. Tylko jak ty niedać się zrobić w balona przy zakupie :( .
Takie pytanko do trooperowców ile wam pali 2,8 diselek w mieście?
pandrzewko
Nowicjusz

21 Kwi 2008, 17:05

Diesel troopera mocno wybuchowy jest, szukałbym na Twoim miejscu zagazowanej benzyny.
A kupować jest najlepiej od jakiegoś pasjonata marki. Masz wtedy pewność, że o auto dbał.
Fourup niebawem wrzuci swojego troopka na giełdę, pogadaj z nim. Jest miłośnikiem marki...dopowiedz sobie resztę. :wink:
Ale szczegóły na pw lub GG, bo tu nie giełda jest. 8)
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Kwi 2008, 17:40

Dzięki za szybki odzew, byłem na stronce fourup'a, ciekawy trooperek, powoli się zakochuję :D
pandrzewko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...

23 Kwi 2008, 15:09

Mam pytanko: jak to jest z Pajero, czy części(jeśli się zepsuje :( ) są drogie, czy w normie?
pandrzewko
Nowicjusz

23 Kwi 2008, 15:21

Jak to do japończyków, w normie. :wink:
Minusem Pajero są jego gabaryty - wersja krótka jest po prostu bardzo mała. Long natomiast OK. Ale w przypadku długasa, wolałbym trupka.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Cze 2008, 10:20

Cześć ;)

Chcę kupić troopera, tylko nie wiem czy można go smaiło zagazować ??
Mam na celowniku Troopera z 2000 r z silnikiem 3,5 v6, jak zniesie gazowanie ?? Czy warto inwestować we wtrysk gazu, czy zwykłą mieszalnikową ??

Pomóżcie jeśli macie jakieś doświadczenie ...
scooter
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

20 Lis 2009, 23:15

Witam,
po przeszło roku chciałbym odnowić temat - bo mam podobny dylemat: Frontera/Terrano/Trooper ? Podaję w kolejności szukania/zainteresowania :smile:
Samochód ma mi służyć do pracy (geodezja) i w "cywilu". Szacuję użycie :30% teren (ale taki bez przesady - polne drogi, budowa), 70% asfalt. No i raz do roku dłuższy wyjazd (3-4 tygodnie) - kierunek południe i wschód (Rumunia, Bułgaria, Albania, Gruzja - marzenie), więc lepiej żeby w oczy kłuł :smile:
Myślę o modelu z przełomu wieków (jak to brzmi :lol: ) 1998-2000, wersja długa. Diesel, im mniej bajerów lepiej (za wyj. klimy) - ale to nie salon więc i tak wezmę co będzie. Ostatnio najbardziej zainteresowały mnie Troopery. Ale tych - w sprzedaży - jest jak na lekarstwo (1 strona ogłoszeń w porównaniu na kilka/kilkanaście pozostałych :sad: ) zastanawiam się czy to nie przełoży się później na na koszty/dostępność serwisu ? A jak już jakiś się trafi to z automatyczną skrzynia biegów :evil:
Ostatnio jeszcze wpadł mi do głowy Pajero. Jak widzicie mętlik niezły :neutral:
Jakie są wasze doświadczenia, co radzicie?
Pozdrawiam
E.
Spox
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle

20 Lis 2009, 23:21

a czego jeszcze po takim aucie oczekujesz :mrgreen:
już było w sumie o każdym z nich wiele napisane wystarczy użyć opcji szukaj.

a tak po krótce to każde z aut które wymieniłeś do tego się będą nadawały, lecz z wymienionych myslałbym nad pajero albo trooperem.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

20 Lis 2009, 23:42

Wiem, że "takie rzeczy to tylko w Erze" :lol: Naczytałem się już rożnych mądrości. A tutaj bardziej mi zależy na subiektywnej nawet, opinii Ludzi, którzy mieli bliższą styczność z rzeczonymi samochodami :smile:
Pozdr.
E.
Spox
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle

21 Lis 2009, 12:55

miałem styczność z pajero i z terrano, pajero wg mnie przy terrano jest super, zwłaszcza jeżeli chodzi i o prowadzenie, bo na asfalcie terrano jest jakieś tajmnicze :mrgreen: i mistubishi nie ma tego dziwnego stosunku wysokości do szerokości. Czego jeszcze dusza pragnie ? :mrgreen:

ps ale chłop co mieszka na przeciw mnie ma terrano i twierdzi, że jest super, choć jak tylko sie nim ruszy to zaczyna sie orkiestra stuków puków i innych rytmów :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Lis 2009, 13:39

Karson napisał(a):Diesel oszczędniejszy będzie. :wink:
diesel nie ma jadu :mrgreen:
powolny klekot ;) zreszta sam powinieneś wiedzieć :mrgreen:
do prawdziwej zabawy tylko benzyna najlepiej V6 albo V8 :twisted: :twisted:
niczym się tak dobrze nie jezdzi jak dobrą V-ką
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lis 2009, 14:04

dokładnie tak :mrgreen: pomijając oczywiście koszta, ale nie o to w tym chodzi :grin:

sam powoli zaczynam myśleć nad zwiększeniem mocy :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika