REKLAMA
Witam ponownie niedawno pytałem tutaj o samochód ale niestety dalej nie mogę sie zdecydować teraz jestem na etapie 3 typów a więc :
1. Lexus is250
2. Mazda 6 II
3. Citroen C5
Lexus wcześniej polecano mi is300 ,autko mi się podoba ale nie wiem jak wnętrzem czyli ilością miejsca , mam 186 wzrostu ważę prawie 110 kg i boje się ze może byc za ciasno i tak zobaczyłem tego is250 jak tam jest z miejscem ?? i najważniejsze jak z cenami części i ich dostępnością ?? czy przeciętny mechanik poradzi sobie z tym autem ?? jak elektroniką ?? wcześniej miałem e61 i tam najlepiej raz w tygodniu trzeba by było podpiąć komputer
Mazda boję sie głównie rdzy ,jak jest w 2 generacji cos poprawiono w tym temacie ?? a tak to autko mi sie podoba szczególnie kombi
Citroen C5 był to mój główny faworyt ale w wersji benzynowej ciężko cos dostać i czytałem też ze automat jest średni ,dopiero w wersji 3.0L jest lepszy ,niby najlepsza wersja to 2.0hdi 163km ale tu rodzi się pytanie czy będzie dobry na moje krótkie trasy a mianowicie 5km do pracy w jedna stronę czasem na weekend gdzies dalej się wybiorę , i ogólnie 12tys rocznie ,i w tym wypadku dużo łatwiej coś kupić zresztą miałem okazje jechać tym autem i baardzo mi się spodobało
Ogólnie budżet się zwiększył do 35k ,szukam raczej benzyny koniecznie automat albo kombi albo sedan ,brałem też pod uwagę Mercedesa C203 ale to tak z doskoku by był