Trzecie światło STOP - OPEL ASTRA J HATCHBACK

02 Paź 2020, 17:03

Witam, jak wymontować trzecie światło stop, bądź dostać się do żarówki?
Odkręciłem dwie śrubki lecz nadal nie mogę go wypchnąć; są jakieś zaczepy które trzeba wcisnąć?
Z GÓRY dziękuję za odpowiedzi
nxll
Obserwowany

Zdjęcia: 1

02 Paź 2020, 17:40

Tam są chyba ledy a nie żarówki z tego co kojarzę. Dostęp jest bardzo trudny i często lampa ulega połamaniu przy próbie wyjęcia. Masz tam kilka zatrzasków które dosyć mocno trzymają i najlepiej próbować je jakoś podważyć ale i tak wszystkich na raz nie dasz rady.

spróbuj od góry tak jak masz strzałki na zdjęciu wciskać lekko te blokady i jednocześnie wysuwać lekko lampę.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2020, 17:48

lecz jak się dostać do tych zatrzasków, jestem na etapie jak na zdjeciu Trzecie światło STOP - OPEL ASTRA J HATCHBACK
nxll
Obserwowany

Zdjęcia: 1

02 Paź 2020, 18:20

Musisz chyba od zewnętrznej strony próbować lekko podważać tylko trzeba uważać żeby nie ukruszyć rantu lampy. Najlepiej w miejscach gdzie te zatrzaski są. Jak byś miał takie łyżki plastikowe jak do zdejmowania tapicerki była by duża szansa że powinno się udać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...
    "Najlepsze samochody 2013 roku" i trzy zwycięstwa dla BMW
    Nowe BMW serii 3 jest sprzedawane dopiero od lutego 2012 roku, jednak już teraz przejęło prowadzenie w klasie średniej premium. BMW serii 5 już po raz trzeci z rzędu znalazło się na pierwszym miejscu w klasie wyższej średniej. ...