Trzecie światło STOP - OPEL ASTRA J HATCHBACK

02 Paź 2020, 17:03

Witam, jak wymontować trzecie światło stop, bądź dostać się do żarówki?
Odkręciłem dwie śrubki lecz nadal nie mogę go wypchnąć; są jakieś zaczepy które trzeba wcisnąć?
Z GÓRY dziękuję za odpowiedzi
nxll
Obserwowany

Zdjęcia: 1

02 Paź 2020, 17:40

Tam są chyba ledy a nie żarówki z tego co kojarzę. Dostęp jest bardzo trudny i często lampa ulega połamaniu przy próbie wyjęcia. Masz tam kilka zatrzasków które dosyć mocno trzymają i najlepiej próbować je jakoś podważyć ale i tak wszystkich na raz nie dasz rady.

spróbuj od góry tak jak masz strzałki na zdjęciu wciskać lekko te blokady i jednocześnie wysuwać lekko lampę.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Paź 2020, 17:48

lecz jak się dostać do tych zatrzasków, jestem na etapie jak na zdjeciu Trzecie światło STOP - OPEL ASTRA J HATCHBACK
nxll
Obserwowany

Zdjęcia: 1

02 Paź 2020, 18:20

Musisz chyba od zewnętrznej strony próbować lekko podważać tylko trzeba uważać żeby nie ukruszyć rantu lampy. Najlepiej w miejscach gdzie te zatrzaski są. Jak byś miał takie łyżki plastikowe jak do zdejmowania tapicerki była by duża szansa że powinno się udać.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Demontaż zderzaka Porsche Cayenne, Poradnik
    Podzielę się wiedzą jak zdemontować zderzak w Porsche Cayenne 2 generacji po lifcie. Narzędzia jakie musimy przygotować to: Kluczy nasadowe 10 Torx 20 lub 25, 30 Klucz do spinek lub płaski śrubokręt Odrazu mówię że ...
    Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...