Trzeszczy deska i Tuning

17 Lis 2020, 06:54

Witam wszystkich.
Jestem nowym właścicielem Hyundai i 40 Sedan 1,7 D Z 2011 ROKU.
Może mi pomożecie jeśli chodzi mi trzeszczącą deskę rozdzielczą.
Podejrzewam że to będzie problem dlatego chciałbym zapytać czy nie macie jakiegoś mechanika z Krakowa lub okolic który fachowo mógłby pomóc?
Druga sprawa to tuning.
Samochód jest sprowadzany ze Szwajcarii i tylko tam jeździł.
Według informacji ma tam fabrycznie robiony tuning.
I tutaj pytanie, czy może ktoś wie co to za firma fabrycznie tuninguje Hyundai?
Znaczki na karoserii oraz kierownicy przypominają Mazdę.
Dzięki :)
sioi
Obserwowany

18 Lis 2020, 12:53

sioi napisał(a):Może mi pomożecie jeśli chodzi mi trzeszczącą deskę rozdzielczą.
Trzeszczy jak jest zimna czy jak masz już ciepło w samochodzie to też są takie same dźwięki.
Mechanik tu raczej nie pomoże i lepiej samemu poszukać miejsca w którym trzeszczy i sprawdzić co jest dokładnie przyczyną.

sioi napisał(a):Samochód jest sprowadzany ze Szwajcarii i tylko tam jeździł.
Według informacji ma tam fabrycznie robiony tuning.
Jaki to jest tuning tylko zewnętrzny czy obejmuje również elementy takie jak silnik, układ wydechowy itp.

sioi napisał(a):I tutaj pytanie, czy może ktoś wie co to za firma fabrycznie tuninguje Hyundai?
Znaczki na karoserii oraz kierownicy przypominają Mazdę.
Możesz wrzucić zdjęcie takiego znaczka?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Lis 2020, 04:52

Witam.
Trzeszczy na zimnym i ciepłym.
Co do tuningu, to widzę jakiś moduł przy silniku oraz jest obniżone zawieszenie.
sioi
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w zimowej aurze - opady śniegu i przymrozki, mgła
    Gdy występują opady śniegu i przymrozki, przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Oczyszczanie auta ze śniegu i lodu czy regularna ...
    Jeden model samochodu i dwie wersje zawieszenia
    Pewne, na pierwszy rzut oka identyczne modele samochodów prezentują różnice w konstrukcji zawieszenia, co wpływa nie tylko na ich osiągi drogowe, lecz także na koszty obsługi technicznej. Firma SKF skupia uwagę ...