Tylny most Nissan Patrol

31 Lip 2014, 16:19

witam czy tylny most od Nissana Patrola wytrzyma koła 43'' chodzi mi o przełozenie czy da rade
Djkonti
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 2007
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: bmw
Silnik: 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2014, 16:27

z jakiego patrola bo są różne masz 5 rodzajów mostów

tylny most z GRa wytrzyma (zależy od bieżnika i profilu opony oraz silnika którym będzie napędzany) a ale bez zmiany przełożeń będzie o wiele za szybki, przedni beż kutych podzespołów nie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

02 Sie 2014, 21:55

chodzi o tylny most z jakiego byłby najmocniejszy silnik BMW 4.4l 280km z reduktorem skrzynia biegow automat(w manualu siedałby dwumas prawdopodobnie)bierznik opony bardzo agresywny
Djkonti
Nowicjusz

11 Sie 2014, 09:12

a po cóż Ci 2masa w aucie do taplania, automat co prawda do RC lepszy (zmienia biegi pod góre)
ogólnie most z patrola wytrzyma taki silnik i opone (oczywiście zależy wszytko od masy pojazdu)
prędzej czy później wszytko klęknie, przy upalaniu, niezależnie co wsadzisz, nie ma rzeczy niezniszczalntch,

ale tak czy siak do kół 43 most z patrola z przełożeniem seryjnym będzie za szybki
pocieszny
Forumowicz VIP

12 Sie 2014, 10:25

ODP: Wytrzyma o ile nie będziesz nim skakał na rampach większych, bądź śmigał po metrowych skałach :))

Samochód nie do zajechania ;)
p0ldekrakieta
Początkujący

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Audi A4/Mazda RX8
Silnik: 1.6/1.3
Typ: Sedan/Limuzyna

15 Sie 2014, 20:41

A może byś cie zaproponowali inne mosty dam na przykład iveco daily bądź ford transit
Djkonti
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Opel ADAM z bagażnikiem rowerowym FlexFix
    Na światowej premierze modelu ADAM podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Paryżu zaprezentowane zostanie unikalne rozwiązanie, dostępne w wyposażeniu opcjonalnym nowego, niewielkiego samochodu Opla. Odwiedzający ...

16 Sie 2014, 17:23

dana D80
pocieszny
Forumowicz VIP

16 Sie 2014, 18:31

Pocieszny a w jakich autach jest dana d80
Djkonti
Nowicjusz

16 Sie 2014, 21:14

hamerykańckie ciężarówki,
ogólnie ma być mała grucha i duża wytrzymałość
pocieszny
Forumowicz VIP

17 Sie 2014, 09:59

A jakiś konkretny model dostępny w miare w polsce
Djkonti
Nowicjusz

17 Sie 2014, 20:00

Witaj. Poszukaj w Toyocie mocne i lekkie mosty z małą gruchą . Niestety z dosyć szybkim przełożeniem trzeba mocno zredukować na skrzyni i reduktorze.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

17 Sie 2014, 20:11

z toyoty jak szukałem to tylko Toyota Dyna badz toyota 4-runner. A moze mitsubishi center??.Chce dodac ze most bedzie poszezany do wymiaru około 165 cm miedzy kołami
Djkonti
Nowicjusz

18 Sie 2014, 08:59

to nie szukaj mostu tylko szukaj dyfra, reszte i tak masz do dorobienia

Totota nie ma wytrzymalszego dyfra niż patrol, wytrzymuje mniej więcej to samo, zależy też która most z LJ70 nie wytrzyma tyle co z HDJ80 (ten jest porównywalny z patrolowym) :mrgreen: a ten już ani lekki ani mały nie jest, druga sprawa to cena :naughty:

jeśli ma być wytrzymałe to szukał bym jakiejś mocnej półciężarówki, z przełożeniem powyżej 5:1 jeśli ma być do kół 46, druga sprawa to masz do ogarnięcia też przedni most, chyba że to ma być RWD ;) ale to się mija wtedy z celem
pocieszny
Forumowicz VIP

19 Sie 2014, 17:14

ale chodzi o głowke i zrobic do niej obudowe czy na dyfer od np bmw i przerobic ewentualnie od jakiego auta zastosowac.jesli chodzi o naped na przód bedzie zastosowany reduktor z wyjsciem na przód i tył ewentualnie cos sie pokombinuje samemu
Djkonti
Nowicjusz

20 Sie 2014, 07:57

to od tego jaki reduktor zastosujesz zależy w którą stronę musi się kręcić przedni most i na którą stronę ma mieć wyjście, do tego musi mieć dokładnie takie samo przełożenie jak tylni,
nie zastosujesz żadnego dyfra od auta osobowego, nie wytrzyma takiej opony na niskim ciśnieniu, nawet mosty z terenówki będą miały problemy przy takim silniku i takiej oponie, do tego przełożenie w granicach 3 z kawałkiem max 4 to za szybko dużo za szybko
pocieszny
Forumowicz VIP