Tymczasowy dowód rejestracyjny-Przegląd techniczny

25 Lut 2009, 16:20

Witam mam takie pytanie jak dostane już nowe tablice i tymczasowy dowód rejestracyjny to co z przeglądem technicznym(mam ważny do 15 marca 2009) czy jest on jakoś podbity w tym tymczasowym dowodzie czy muszę go od nowa robić a co jak podbije go w tymczasowym a później dostane już stały dowód to muszę znowu przegląd od nowa robić.
leszczu19901
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

25 Lut 2009, 21:37

jeżeli Ci się przegląd kończy w marcu to zwykle urzędnik wpisuje do kiedy masz ważne badanie techniczne. Jeżeli nie to poproś żeby to zrobił w adnotacjach.

Jeżeli dowód stały będziesz odbierał przed końcem ważności badań to nic się nie dzieje - odbierasz dowód i z tym nowym jedziesz na badanie techniczne.

Jeżeli dowód odbierasz po terminie ważnych badań technicznych to do urzędu musisz się zgłosić z zaświadczeniem ze stacji kontroli pojazdów że masz ważne badanie techniczne.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

26 Lut 2009, 18:36

dzięki za pomoc
leszczu19901
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ALPINE A450
    Będąca bezpośrednim następcą modeli Alpine z okresu "niebieskiego", Alpine A450 nie musi już walczyć o zwycięstwo w klasyfikacji ogólnej wyścigu 24H Le Mans. Jej nazwa jest nawiązaniem do dorobku modeli A441, A442 ...