Typowe babskie autko. Kwota maksymalna 42 tysiące.

03 Mar 2014, 19:36

1,9 jtd 8v (o tym pisze caly czas) z fiata Bravo sprzedawanego w Polsce nie ma dpfa na 100% (przynajmniej do liftingu w 2010, pozniej nie wiem). Sprowadzone z zachodu moga miec.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017
0

03 Mar 2014, 19:39

W Astrze na bank był a to ten sam silnik. Tylko że większość Astr z zachodu z tymi silnikami wiec może dlatego.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

03 Mar 2014, 19:46

Ten silnik byl tez w innych autach bo to udana jednostka.
Ale dpf nie jest elementem silnika tylko ukladu wydechowego wiec to ze byl w Oplu nijak sie ma do tego czy byl we Fiacie :P

Co do propozycji maluchow typu Adam to ja bym zony do czegos takiego nie wsadzil (chyba ze po +10 latach malzenstwa :D ), chyba ze jezdzi tylko po miescie. Oczywiscie to sytuacja skrajna, ale nawet jak takie malenstwo dostanie 5 gwizdek to przy czolowce z wiekszym autem strefa zgniotu moze sie zatrzymac na tylnych fotelach. Wiadomo ze w wiekszym aucie tez moze byc nieciekawie, ale szanse zawsze wieksze w przypadku ekstremalnej sytuacji.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017
0

03 Mar 2014, 19:53

A no to z tym DPF-em masz rację :mrgreen:
A co do Adama to wrzuciłem bo była propozycja 500-ki, a auto za 46k można dostać nowe
Koniu
Forumowicz VIP

0

03 Mar 2014, 20:39

dzida napisał(a):zdecydowanie benzyna, bo diesel w mieście będzie się dusił, a filtr DPF zapychał

a może coś z tego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Honda piękna. Mi się bardzo podoba. Zgrabna niemiłosiernie. Zobaczymy, co na to żona. Hyundai z kolei chyba zbyt dobry nie jest chyba, że to tylko odosobniony przypadek związany z konkretnym modelem a mianowicie i20. Cholernie to to awaryjne. Co jakiś czas znajomy instruktor z ośrodka szkolenia kierowców jest w serwisie. Dosłownie wszystko szwankuje. Tak jak piszę może to akuratnie ten model. Przyjdzie to zobaczę, co powie na temat tej Hondy. Nie no ładna jest i tyle. Co tutaj mówić.

Yankee napisał(a):
fredi napisał(a):Yankee wiem, że mi wyjaśniłeś, że lepiej brać diesla, ale czy mi się to opłaca?

A gdzie ja napisalem ze lepiej brac diesla??
Jesli ma byc diesel to bravo jest dobra opcja bo ma fajny malo awaryjny 1,9 jtd 8v.

To to samo przez się ze mało awaryjny, więc lepiej brać. No przynajmniej ja tak zrozumiałem :D

E no fiat 500 to raczej nie. Małe to, to i niezbyt zgrabne a poza tym ( nie daj Boże) coś by się stało to człowieka w środku nic nie chroni. Ni to przód ni tył. Aż strach tym jeździć.

Ale piszcie dalej, piszcie im więcej tym lepiej :mrgreen: Każda porada zostanie wzięta pod uwagę w 100% :ok: Dzięki za taki odzew :)
Tutaj też chodzi o mój skarb :yes: , więc i bezpieczeństwo jest ważne. Zebrałem te samochody, które zwróciły moją uwagę;

Spodobał mi się też ten Alfa Romeo MiTo no i Bravo.
Który z tych samochodów jest w miarę bezpieczny i najlepiej ochroni człowieka w środku?
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
0

03 Mar 2014, 20:51

fredi napisał(a):Cholernie to to awaryjne. Co jakiś czas znajomy instruktor z ośrodka szkolenia kierowców jest w serwisie. Dosłownie wszystko szwankuje.

raczej odosobniony, bo mam 2 z czego jeden od nowości 14lat i ani jednej usterki :)

popatrz na Kia Venga jeszcze, bo to to samo co ix20 i więcej ich na rynku wtórnym

W sumie wszystkie są bezpieczne bo mają ESP, ABS, 6 poduszek w standardzie z reguły, chyba, że w przypadku ix20 kupisz golasa z 2011r. to tam nie było w serii ESP. 5 gwiazdek też każdy posiada.

Honda to dobre, nie psujące się, dynamiczne i oszczędne auto z silnikiem 1,8
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
0

03 Mar 2014, 20:57

Bravo bezpieczniejsze bo większe. Zobacz jeszcze na Merive, B-Max.
Koniu
Forumowicz VIP

0

04 Mar 2014, 15:43

Bravo to bardzo fajne autko szczegolnie dobre sa diesle jtd

dam Ci rade kup jej co sie jej podoba;)
Mini -> drogie czesci i serwis

ja Ci zaproponowac moge jeszcze Civic (ufo) mysle ze moga sie jej spodobac Peugeoty np 308cc (cabrio) lub Megane Coupe ewentualnie toyota rav4 z takich wyzszych lub renault scenic

bardzo fajne autka:) chyba ze wisienka na torcie:
Nethann
Aktywny

Auto: Astra h Gtc
Silnik: 1.4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006
0