UAZ469B elektryka

15 Lis 2009, 23:03

Witam, od niedawna jestem posiadaczem UAZA z roku 1990 i mam problem z elektryka ktora jest do wymiany. Schemat ideowy mam ale czy ktoś z Panstwa posiadam sam schemat elektroniczny swiatel? na tym w tej chwili mi najbardziej zalezy. Bardzo bym prosił o jakieś zdjecia, porady dotyczace remontu elektryki
z gory dziekuje i pozdrawiam :)
uaz469
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Lis 2009, 23:49

uaz469 napisał(a): schemat elektroniczny swiatel?
z elektroniki to w UAZie był tylko "elektroniczny" rozdzielacz zapłonu a elektroniczny to on był tylko z nazwy :mrgreen:

Электрооборудование автомобилей УАЗ "За рулем"
Elektrowyposażenie samochodów UAZ wydawnictwo "Za kierownicą"
http://www.uazbuka.ru/lib/electro/electro_UAZ.djvu

tu masz dużo na temat elektryki i osprzętu elektrycznego w uazie ;) świat łą mijania jak i drogowe wyglądają jak w innych samochodach nie różni się niczym:) ważne żeby robić na przekaźnikach i bezpiecznikach a jedne i 2 umiejscowić w miejscu łatwo dostępnym dla użytkownika a trudno dla wody :wink:
uazika robisz na oryginał czy motasz??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Lis 2009, 23:06

oryginał ;) jaka polecacie farbe tak zeby kolor byl zblizony do oryginalu?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

uaz469
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

17 Lis 2009, 07:47

Oryginalny (radziecki) lakier do tych pojazdów, to raczej nie będzie miał odpowiednika w zachodniej, a nawet naszej numeracji. Był to zielono-oliwkowy, błyszczący lakier jakim ruskie wszystkie pojazdy kołowe malowali. Musisz go sobie dorobić na podstawie jakiegoś elementu wziętego z GAZ-a, UAZ-a, ZIŁ-a, URAL-a itd. Ale żeby nie było aż tak źle, lakier wojskowy (khaki) stosowany obecnie ma oznaczenie L-66.Jest i zła wiadomość najmniejsza pojemność w puszkach 15 l. (nie przewidziany na rynek cywilny-co nie znaczy niedostępny :))
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)