Ubezpieczenie auta od gradu

07 Cze 2022, 20:28

Kilka miesięcy temu kupiłem samo OC. Teraz pomyślałem, że przydała by się ochrona przed gradem. Niestety w pakiecie AC mojej firmy nie na takiej ochrony, a podpytujac w kilku firmach dowiedziałem się, że taka opcja możliwa jest tylko z AC. Stąd moje pytanie czy zna ktoś ubezpieczenie wyłącznie od gradu i niekoniecznie z OC?
Laik90
Początkujący

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 02 04 2009
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 TWINPORT 105 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

08 Cze 2022, 09:07

Laik90 napisał(a):Stąd moje pytanie czy zna ktoś ubezpieczenie wyłącznie od gradu i niekoniecznie z OC?
Poszukaj ubezpieczeń typu miniCasco lub SmartCasco bardzo często oferują one ubezpieczenie od żywiołów jak zalania, grad, zniszczenia po burzy itp. Samego ubezpieczenia od gradu raczej nie znajdziesz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opel powraca do sportu samochodowego
    Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...