Witam , mam takie pytanie . Czy jeśli kupie samochód , a ma on opłacone oc do lipca 2012 to czy będę musiał opłacać go na nowo czy ubezpieczenie przejdzie . Prawo jazdy zdałem 3 miesiace temu i jako młody kierowca opłaty są duże dlatego pytam , czy ubezpieczenie przejdzie.
zależy z jakimi zniżkami kupił polisę poprzedni właściciel, ale jeśli masz poniżej 25 lat to i tak nie było by 60% ponieważ podstawa wyliczenia dla współwłaściciela młodszego niż 25 lat jest wyższa w większości firm
fel0 napisał(a):a jeśli bym kupił auto , a wspowłaścicielem była by mama , która ma 60 % zniżek to jakby to wyglądało? musiał bym coś dopłacać?
Wszystko zależy od tego kto miał poprzednie auto. Jeżeli poprzednik miał 60% zniżek, Twoja mama ma 60% zniżek, to pewnie coś tam dopłacisz za to, że współwłaścicielem jest taki młody chłopak, jak Ty. Ale ja bym nie dramatyzował, bo to już nie są duże pieniądze.
Lexus LFA - tytanowy wydech Supersamochód Lexusa to auto wyjątkowe w każdym calu. Wyjątkowe jest jego nadwozie z kompozytów zbrojonych włóknem węglowym. Wyjątkowy jest jego 560-konny silnik V10 o pojemności 4,8 l, który wkręca ...
pocieszny napisał(a):25% bazowego wyliczenia to mało?
Nie każdy ubezpieczyciel obcina 25% za to, że masz współwłaściciela żółtodzioba. Najlepiej wejść na kalkulator i policzyć dwie wersje. I sprawdzić różnice. Nigdy różnica w cenie nie wychodziła jakaś dramatycznie duża.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.