Ubezpieczenie przechodzi z kupnem auta?

19 Paź 2011, 19:58

Witam , mam takie pytanie . Czy jeśli kupie samochód , a ma on opłacone oc do lipca 2012 to czy będę musiał opłacać go na nowo czy ubezpieczenie przejdzie . Prawo jazdy zdałem 3 miesiace temu i jako młody kierowca opłaty są duże dlatego pytam , czy ubezpieczenie przejdzie.
fel0
Obserwowany

19 Paź 2011, 23:56

tak, ale różnice w opłatach będziesz musiał wyrównać wraz z podpisaniem aneksu do umowy OC
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Paź 2011, 16:27

a jeśli bym kupił auto , a wspowłaścicielem była by mama , która ma 60 % zniżek to jakby to wyglądało? musiał bym coś dopłacać?
fel0
Obserwowany

20 Paź 2011, 16:42

zależy z jakimi zniżkami kupił polisę poprzedni właściciel,
ale jeśli masz poniżej 25 lat to i tak nie było by 60% ponieważ podstawa wyliczenia dla współwłaściciela młodszego niż 25 lat jest wyższa w większości firm
pocieszny
Forumowicz VIP

22 Paź 2011, 21:12

fel0 napisał(a):a jeśli bym kupił auto , a wspowłaścicielem była by mama , która ma 60 % zniżek to jakby to wyglądało? musiał bym coś dopłacać?

Wszystko zależy od tego kto miał poprzednie auto. Jeżeli poprzednik miał 60% zniżek, Twoja mama ma 60% zniżek, to pewnie coś tam dopłacisz za to, że współwłaścicielem jest taki młody chłopak, jak Ty. Ale ja bym nie dramatyzował, bo to już nie są duże pieniądze.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Paź 2011, 21:34

Dishman napisał(a):ja bym nie dramatyzował, bo to już nie są duże pieniądze
25% bazowego wyliczenia to mało?
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - tytanowy wydech
    Supersamochód Lexusa to auto wyjątkowe w każdym calu. Wyjątkowe jest jego nadwozie z kompozytów zbrojonych włóknem węglowym. Wyjątkowy jest jego 560-konny silnik V10 o pojemności 4,8 l, który wkręca ...

23 Paź 2011, 10:29

pocieszny napisał(a):25% bazowego wyliczenia to mało?

Nie każdy ubezpieczyciel obcina 25% za to, że masz współwłaściciela żółtodzioba.
Najlepiej wejść na kalkulator i policzyć dwie wersje. I sprawdzić różnice. Nigdy różnica w cenie nie wychodziła jakaś dramatycznie duża.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika