Ubezpieczenie szyb w samochodzie

19 Sie 2011, 14:36

Witam,
jestem zainteresowany wykupieniem ubezpieczenia szyb w swoim samochodzie.
Dzwoniłem do Paru ubezpieczalni i wszędzie (aviva, pzu) wymagają wykupienia u nich OC. A jako że jestem klientem AXA i jest mi tam dobrze bo jest dla mnie najtaniej to chce tam zostać. W Axa nie mogę wykupić takiego ubezpiecznia ponieważ mają jakiś chory wymysł że samochody starsze niż 10lat nie mogą takiego ubezpieczania wykupić.
stąd ten temat czy znacie jakaś ubezpieczalnie w której można wykupić ubezpieczenie na szyby w starszych pojazdach ale bez zawierania umowy oc z nimi?
ble
Nowicjusz

Miejscowość: sc

07 Wrz 2011, 08:49

nikt nic nie wie?
ble
Nowicjusz

07 Wrz 2011, 14:41

ble napisał(a):Axa nie mogę wykupić takiego ubezpiecznia ponieważ mają jakiś chory wymysł że samochody starsze niż 10lat nie mogą takiego ubezpieczania wykupić.

Wydaje mi się że nie obejdzie się bez zmiany ubezpieczyciela OC. A AXA mają takie dziwne zapisy ostatnio też słyszałem że nie ubezpieczają AC przy samochodach które jak były nowe kosztowały więcej niż 230tyś.zł. Nie wiem czy to prawda.
Wracając do twojej sytuacji poszukaj ubezpieczyciela który przedstawi ci taką samą ofertę na OC i będzie miał możliwość ubezpieczenia szyb.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

07 Wrz 2011, 22:16

dziękuję za odpowiedź
Szukałem w większości ubezpieczalni i wszędzie z oc. Tyle że wszędzie mam drogo. najtaniej to pakiet oc+szyby wyniósł by mnie 850pln... Aktualnie płacę 555pln to 300pln więcej +10% wkładu własnego to wolę już sobie sam zmienić gdyby coś się stało. A co do axy to faktycznie głupie zasady mają ostatnio chciałem sprawdzić ile wyjdzie mi ubezpiczenie a6 z 03r bo planuję zakup i chciałem wiedzieć to dostałem informację że na ten samochód nie dostanę ani szyb ani pełnego ac ani ubezpieczenia od kradzieży bądź pożaru... Więc zmienię auto zmienie ubezpieczyciela bo to jakaś kpina jest.
ble
Nowicjusz

15 Mar 2015, 13:20

Warta ma maksimum ustawione na 20 lat, więc większość samochodów chyba się łapie (powyżej 20-tki nie warto chyba inwestować :D). Tu masz więcej szczegółów: [link do Ubea wygasł]
Vinegret
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1985
Auto: Fiat Panda

15 Mar 2015, 13:58

Idz do PZU ( tylko idz, a nie dzwoń ) do PZU i niech ci wyliczą OC z Auto Szybą. Zobaczysz czy będzie róznica i jaka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczyny dymienia z rury wydechowej w dieslu
    Czy mając samochód z silnikiem wysokoprężnym (diesla) narażeni jesteśmy na dymienie z rury wydechowej? To pytanie pewnie zadaje sobie nie jeden właściciel diesla Postaram się opisać jakie są przyczyny dymienia z rury ...
    Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...

24 Mar 2015, 18:36

Tu masz jeszcze warunki Uniqua - [link do Ubea wygasł]

Pewnie, warto porównać kilku różnych ubezpieczycieli :)
Vinegret
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1985
Auto: Fiat Panda

24 Mar 2015, 20:42

Od razu pominąłbym ofertę Liberty Direct, stłuczono mi szybę na parkingu w galerii Plaza w Toruniu i odszkodowania nie otrzymałem bo nie ma dowodów, że sam to zrobiłem w celu wymuszenia odszkodowania. To był mój ostatni kontakt z Liberty.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005