Ubezpiecznie OC?

25 Wrz 2007, 21:19

Dzisiaj zarejestrowałem samochód sprowadzony z Belgi. Dostałem tymczasowy dowód rejestracyjny i komplet tablic. Auto obecnie jest rozbite i ma być gotwe na nastepny tydzień. Czy musze wykupic OC od razu? Czy Można poczekać i ubezpieczyć go za tydzień?

Prosze o odpowiedz!
hahaha
Nowicjusz

26 Wrz 2007, 21:24

Jak samochód jest zarejestrowany,to w tym samym dniu musi być ubezpieczony.Nie wolno poruszać się pojazdem bez OC.W starciu z niebieskimi,pojazd jest odcholowany na parking policyjny i jest za to mandat.Od niedawna zaczęła funkcjonować(nie wszędzie tak jak powinna) baza zarejestrowanych samochodów,z której korzystają ubezpieczyciele i policja.Jak policja znajdzie tam samochód zarejestrowany a nie opłacone bedzie w nim OC,bedzie kara w wysokości 2000PLN-ów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Mar 2010, 10:07

tez mam AXA i jestem zadowolony maja niskie ceny dodatkowo znizka 50 lub 100zl po podaniu numeru polisy np. mojego BA/1661592/01 polecam i pozdrawiam
prezes1p1
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

13 Mar 2010, 11:26

mandzia99 napisał(a):Polecam ubezpieczenie w AXA DIRECT. Przejrzysty i niedługi kalkulator, bardzo uprzejmi i pomocni doradcy na infolinii.
Dodatkowo powołując się na numer polisy AC1441907/00 otrzymasz zniżkę:
- 50zł na ubezpieczenie OC
- 100 zł na pełny pakiet (OC+AC)
Szybka i uczciwa likwidacja szkód.
Polecam!

Taaaaaaaak?? :shock:

A moja sąsiadka miała ubezpieczony samochód w AXA i jak miała stłuczkę nie ze swojej winy to ubezpieczyciel olał ją koncertowo i wkurzona, aż udała się do prawnika. :evil:

Powiedziała, że więcej nie chce mieć z nimi do czynienia i każdemu odradzi ubezpieczenie u nich, bo w jej przypadku całkowicie się nie sprawdzili nawet po wielokrotnych monitach i prośbach. :sad:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

13 Mar 2010, 13:02

mandzia99 napisał(a):Polecam ubezpieczenie w AXA DIRECT. Przejrzysty i niedługi kalkulator, bardzo uprzejmi i pomocni doradcy na infolinii.
Szybka i uczciwa likwidacja szkód.

Takich ubezpieczycieli w Polsce po prostu nie ma ( no chyba, że pracujesz w AXA DIRECT) pozdrawiam,,,
janusz60
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...
    Niebezpieczne zderzenia boczne pojazdów
    Zderzenie się pojazdów w ruchu stanowiło ponad 55% wszystkich wypadków drogowych w Polsce w 2021 roku. Z tego najwięcej było zderzeń bocznych (7371), w których zginęło też najwięcej osób (443 osoby) ...