Ubezpiecznie OC?

25 Wrz 2007, 22:19

Dzisiaj zarejestrowałem samochód sprowadzony z Belgi. Dostałem tymczasowy dowód rejestracyjny i komplet tablic. Auto obecnie jest rozbite i ma być gotwe na nastepny tydzień. Czy musze wykupic OC od razu? Czy Można poczekać i ubezpieczyć go za tydzień?

Prosze o odpowiedz!
hahaha
Nowicjusz

26 Wrz 2007, 22:24

Jak samochód jest zarejestrowany,to w tym samym dniu musi być ubezpieczony.Nie wolno poruszać się pojazdem bez OC.W starciu z niebieskimi,pojazd jest odcholowany na parking policyjny i jest za to mandat.Od niedawna zaczęła funkcjonować(nie wszędzie tak jak powinna) baza zarejestrowanych samochodów,z której korzystają ubezpieczyciele i policja.Jak policja znajdzie tam samochód zarejestrowany a nie opłacone bedzie w nim OC,bedzie kara w wysokości 2000PLN-ów.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Mar 2010, 11:07

tez mam AXA i jestem zadowolony maja niskie ceny dodatkowo znizka 50 lub 100zl po podaniu numeru polisy np. mojego BA/1661592/01 polecam i pozdrawiam
prezes1p1
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

13 Mar 2010, 12:26

mandzia99 napisał(a):Polecam ubezpieczenie w AXA DIRECT. Przejrzysty i niedługi kalkulator, bardzo uprzejmi i pomocni doradcy na infolinii.
Dodatkowo powołując się na numer polisy AC1441907/00 otrzymasz zniżkę:
- 50zł na ubezpieczenie OC
- 100 zł na pełny pakiet (OC+AC)
Szybka i uczciwa likwidacja szkód.
Polecam!

Taaaaaaaak?? :shock:

A moja sąsiadka miała ubezpieczony samochód w AXA i jak miała stłuczkę nie ze swojej winy to ubezpieczyciel olał ją koncertowo i wkurzona, aż udała się do prawnika. :evil:

Powiedziała, że więcej nie chce mieć z nimi do czynienia i każdemu odradzi ubezpieczenie u nich, bo w jej przypadku całkowicie się nie sprawdzili nawet po wielokrotnych monitach i prośbach. :sad:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

13 Mar 2010, 14:02

mandzia99 napisał(a):Polecam ubezpieczenie w AXA DIRECT. Przejrzysty i niedługi kalkulator, bardzo uprzejmi i pomocni doradcy na infolinii.
Szybka i uczciwa likwidacja szkód.

Takich ubezpieczycieli w Polsce po prostu nie ma ( no chyba, że pracujesz w AXA DIRECT) pozdrawiam,,,
janusz60
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie