Ubytek płynu w chłodnicy

02 Lis 2011, 14:42

Witam ,wczoraj zauważyłem ze mi ubyło dużo płynu w zbiorniki nie wiem od kiedy mialem taki niski poziom, dolałem do napisu colt zmiescilo sie ok. 2 litrow po przejechaniu paru kilometrow dolalem znowu litra i znowu ubyło łacznie wlałem juz 5 litrow plynu patrze dzis a tu znowu ubyło z 0,5 litra :O .Temperature trzyma 90 najwiecej ale tez szybko sie nagrzewa przejade 2 km i juz 90 stopni.
izarc123
Nowicjusz

Auto: BMW E36

02 Lis 2011, 16:02

Masz wyciek albo wewnętrzny ( uszczelka pod głowicą ) albo zewnętrzny. Sprawdz, czy silnik nie dymi ci więcej niż zwykle z rury wydechowej ( biały dym ). Jak przyjedziesz postaw auto na utwardfzonym podłożu ( asfalt, beton itp ) i po np. 2 godzinach pooglądaj czy nie ma gdzieś mokrej plamy. Pooglądaj też komorę silnika, czy tam gdzieś nie ma mokro .
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2011, 15:22

Juz wszystko ok dolewalem tak z 5 razy az wkoncu sie ustabilizowal i jest pod sama kreska max sa jakies skutki uboczne tego ze jezdiłem na tak niskim poziomie? łacznie dolałem 5 litrow to ze 3 były w zbiorniku .
izarc123
Nowicjusz

Auto: BMW E36

09 Lis 2011, 10:56

Raczej nic nie powinno się stać
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...