Układ grzewczy słabo grzeje i leci chłodne powietrze

06 Lis 2017, 22:37

Witam mój problem polega na tym ze z układu chodzenia ustawiony jest na max czyli 29 stopni to leci mi chłodne powietrze prawie ze zimne nawet gdy jest 90stopni za zegarze , cieple powietrze zaczyna dopiero zaczyna lecieć gdy mam na liczniki 100-120km/h i mam na obrotomierzy kolo 3 tysięcy obrotów. Płukałem już chodniczkę odpowietrzałem juz uklad kilka razy i bez zmian.Miał ktoś już podobny przypadek
mati994
Obserwowany

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: A4 B6
Silnik: 2.0 ALT 130
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Lis 2017, 07:45

Dwie opcje albo zapowietrzony układ albo zatkana/zakamieniona nagrzewnica. Dopisz co to za auto czy masz LPG i kiedy wystąpił problem, po jakiejś naprawie układu?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Lis 2017, 08:17

Auto to audi a4 b6 2.0 Alt z LPG
W sumie to tak jest co roku na zimę ale w tym jest najgorzej płakałam nagrzewnice jakiś tydzień temu po przeplukaniu grzała dobrze przez jeden dzień na drógi takie letnie powietrze już leciało
mati994
Obserwowany

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: A4 B6
Silnik: 2.0 ALT 130
Rok produkcji: 2001

07 Lis 2017, 11:05

Same płukanie może nic nie dać. Sprobuj odpowietrzyć jeszcze raz ale na wyższych obrotach przy ok 3 tyś. Czasami tak jest że z LPG dużo ciężej odpowietrzyć auto.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Lis 2017, 19:43

Kao napisał(a):Czasami tak jest że z LPG dużo ciężej odpowietrzyć auto.

pierwsze słyszę :x
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Skrzynia biegów: Automatyczna

07 Lis 2017, 20:37

fate napisał(a):pierwsze słyszę
może dlatego że Twoje pojęcie z motoryzacją jest znikłe ale za to w hejcie jesteś dobry :ok:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...

07 Lis 2017, 21:09

mati994 napisał(a):po przeplukaniu grzała dobrze przez jeden dzień na drugi takie letnie powietrze już leciało
Nie masz żadnych wycieków? Generalnie jak odpowetrzyłaś i było ok to już układ nie powinien się zapowietrzyć. Tu raczej musi być problem z zapowietrzaniem układu.
Piszesz że co roku masz problem, a wiesz dlaczego tak jest? Ubywa ci płynu chłodniczego, kontrolujesz poziom w lecie czy tylko przed zimą :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999