Układ hamulcowy - śruby mocujące zacisk

09 Cze 2010, 20:07

W czasie wymiany klocków hamulcowych urwały mi się śruby mocujące zacisk z jarzmem, dlatego mam pytanie czy można wymienić same śruby ?
(Pod gumowa osłoną była jedna wielka rdza )
Ostatnio edytowany przez Tomaszek, 10 Cze 2010, 01:08, edytowano w sumie 1 raz
Tomaszek
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

09 Cze 2010, 20:35

to są prowadnice nie zwykłe śruby, cena w serwisie niestety trochę przeraża ale tylko tam dostaniesz takie z końcówką z tworzywa (zaciski się tak nie tłuką) zamienniki powinieneś dostać w InterCarsie bądź JapanCarsie (terranoII)
możesz spróbować ASO forda ale rewelacji nie przewiduje :???:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Cze 2010, 21:29

Czy znasz może jakieś dokładniejsze ceny, ja znalazłem używane jarzmo za 80.
Tomaszek
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

10 Cze 2010, 00:17

nie pamiętam dokładnie do patrola płaciłem chyba coś koło 40 PLN za sztuke (zamienniki)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Cze 2010, 08:28

ja też u siebie miałem problem z odkręceniem, ale krótka śruba i wyczucie i poszło, dzisiaj powtórka z rozrywki i rozbieram jeszcze raz bo chyba jednej nie posmarowałem i się strasznie grzeje :evil:
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniej prędkości
    Prędkość taką można obliczyć dzieląc wskazania licznika przejechanych kilometrów przez czas pokonania tej drogi. W ruchu jednostajnym prędkość chwilowa, z jaką porusza się ciało, jest równa prędkości średniej. ...
    Audi quattro - historia napędu
    Dzięki quattro, Audi stało się pionierem stosowania napędu na cztery koła w samochodach osobowych. Początki projektu sięgają zimy 1976/77. Wówczas grupa inżynierów Audi odbywała jazdy testowe w zasypanej śniegiem ...