Zablokowane auto przez rozładowany akumulator

22 Mar 2020, 13:14

Witam mam pewien problem w Reno Megan II otóż mam rozładowany akumulator i nie mogę dostac się do samochodu poprzez kartę ani poprzez kluczyk bo jak wkładam kluczyk zamek się rusza jak by był wyrwany macie jakieś porady jak mogę otworzyć auto? :(
elektryk0080
Obserwowany

Miejscowość: GB
Prawo jazdy: 11 11 1966
Auto: bmw
Silnik: miRog
Rok produkcji: 1944

22 Mar 2020, 13:51

W bmw działa myk z podaniem prądu przez podświetlenie tablicy rejestracyjnej, może i w megane zadziała. Sprobuj
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Mar 2020, 13:57

Tylko trzeba wiedzieć gdzie w tym podświetleniu jest masa a gdzie plus. Bo jak przy zwarciu wywali bezpiecznik to ostatnia nadzieja nie zadziała - cały obwód zamyka się przez bezpiecznik od tego podświetlenia i napięcie leci przez kolejne bezpieczniki aż do modułu centralnego zamka. Jak się spali bezpiecznik od podświetlenia, to napięcie nie przejdzie przez niego do bezpiecznika od centralnego zamka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Mar 2020, 14:03

A masa nie jest przypadkiem z karoserii? Nie jest to wspólny obieg z napięciem. Jeżeli zasila oddzielnym aku to poprostu nie zadziała jak się pomyli ale nic nie spali moim zdaniem. Chyba że inny schemat mam przed oczami. W dodatku co tam się pomylić przecież zawsze masz kolory, masa będzie kablem czarnym lub brązowym
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4