Urwana uszczelka VW Golf III

27 Paź 2009, 13:58

Witam ponownie wszystkich forumowiczów. Mam kolejne pytanie odnośnie Golfa. Mianowicie wydarzyła mi się pewna historia, po której uszczelka w tylnej szybie od strony pasażera ( szyba porusza się w niej, jak w prowadnicy) się porwała i powstała szpara, przez którą podczas jazdy wieje i przedostaje się woda podczas deszczu. Zauważyłem, że ta uszczelka tworzy całość i znajduje się dookoła tejże szyby. Czy jest jakaś możliwość na zreperowaniu tego, bądź wymianę, gdzie ewentualnie mógłbym ją dostać? Do tej pory wcisnąłem tam papier i zakleiłem taśmą, ale to paskudnie wygląda i przemaka. Pytałem się w serwisach, sklepach moto i sklepach z szybami i nie mają takiej uszczelki i nie mają możliwości sprowadzenia tego. Co Wy o tym sądzicie?
Rafiti
Rafiti
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki
  • 27 Paź 2009, 14:55

Mam podobny problem,lakiernik podczas wyciągania pourywał mi uszczelki podszybia przednich drzwi,jeździłem wszędzie pytałem,mogę kupić ale tylko z drzwiami(na szrocie),niestety nie pozostaje mi nic innego tylko ASO Mercedesa,nie będzie tanio ale wyjścia nie ma,tobie też tak radzę,silikony w takim wypadku jak twój się nie sprawdzają,odchodzą od gumy uszczelek.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

27 Paź 2009, 15:12

w sklepach ekspedienci radzili żebym poszukał na szrotach...wrrr... szczerze nie byłem i nie pytałem, bo w Suwalskich szrotach siedzą tacy biznesmeni i cenią w sobie umiejętność wciskania gów** za duże pieniądze...skur*** co robią :!: :???:
    Rafiti
    Rafiti
    Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

27 Paź 2009, 16:30

Rafiti ja kupiłem na szrocie kiedyś tylko wiatrak do Mercedesa,zabuliłem tyle ,że szkoda gadać,gdybym taki wiatrak chciał sprzedać ja szrotowi to dostałbym za niego 10 zł,omijam szroty z daleka,kupuję wszystko nowe i powiem ci z tymi cenami nie jest źle,jest taka konkurencja ,jest tyle przyzwoitych firm niemieckich,włoskich itd.Tobie nie pozostaje nic innego jak udać się do ASO VW-agena i zamówić,więcej wydasz na paliwo jeżdżąc i szukając.Oczywiście jest sens kupienia na szrocie tylko pewnych rzeczy ,które tak na prawdę się nie zużywają (np.piasty aut z tarczami hamulcowymi czy wahacze z wymiennymi sworzniami),silniki czy skrzynie biegów,całe drzwi czy blacharkę,uszczelki raczej nie kupisz.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)