Urwana uszczelka VW Golf III

27 Paź 2009, 12:58

Witam ponownie wszystkich forumowiczów. Mam kolejne pytanie odnośnie Golfa. Mianowicie wydarzyła mi się pewna historia, po której uszczelka w tylnej szybie od strony pasażera ( szyba porusza się w niej, jak w prowadnicy) się porwała i powstała szpara, przez którą podczas jazdy wieje i przedostaje się woda podczas deszczu. Zauważyłem, że ta uszczelka tworzy całość i znajduje się dookoła tejże szyby. Czy jest jakaś możliwość na zreperowaniu tego, bądź wymianę, gdzie ewentualnie mógłbym ją dostać? Do tej pory wcisnąłem tam papier i zakleiłem taśmą, ale to paskudnie wygląda i przemaka. Pytałem się w serwisach, sklepach moto i sklepach z szybami i nie mają takiej uszczelki i nie mają możliwości sprowadzenia tego. Co Wy o tym sądzicie?
Rafiti
Rafiti
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki
  • 27 Paź 2009, 13:55

Mam podobny problem,lakiernik podczas wyciągania pourywał mi uszczelki podszybia przednich drzwi,jeździłem wszędzie pytałem,mogę kupić ale tylko z drzwiami(na szrocie),niestety nie pozostaje mi nic innego tylko ASO Mercedesa,nie będzie tanio ale wyjścia nie ma,tobie też tak radzę,silikony w takim wypadku jak twój się nie sprawdzają,odchodzą od gumy uszczelek.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

27 Paź 2009, 14:12

w sklepach ekspedienci radzili żebym poszukał na szrotach...wrrr... szczerze nie byłem i nie pytałem, bo w Suwalskich szrotach siedzą tacy biznesmeni i cenią w sobie umiejętność wciskania gów** za duże pieniądze...skur*** co robią :!: :???:
    Rafiti
    Rafiti
    Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

27 Paź 2009, 15:30

Rafiti ja kupiłem na szrocie kiedyś tylko wiatrak do Mercedesa,zabuliłem tyle ,że szkoda gadać,gdybym taki wiatrak chciał sprzedać ja szrotowi to dostałbym za niego 10 zł,omijam szroty z daleka,kupuję wszystko nowe i powiem ci z tymi cenami nie jest źle,jest taka konkurencja ,jest tyle przyzwoitych firm niemieckich,włoskich itd.Tobie nie pozostaje nic innego jak udać się do ASO VW-agena i zamówić,więcej wydasz na paliwo jeżdżąc i szukając.Oczywiście jest sens kupienia na szrocie tylko pewnych rzeczy ,które tak na prawdę się nie zużywają (np.piasty aut z tarczami hamulcowymi czy wahacze z wymiennymi sworzniami),silniki czy skrzynie biegów,całe drzwi czy blacharkę,uszczelki raczej nie kupisz.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Ile można zapakować do samochodu?
      Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...