"Usportowiony" samochód do 20 tys.

24 Sty 2017, 22:19

Nie potrzebuję auta do szybkiej jazdy, potrzebuję auta które nie będzie się rozpędzać rok i trzy miesiące przy wyprzedzaniu. To różnica. Dlatego chcę coś z mocnym motorem. Poza tym nigdy nie jest to fajne niezależnie czy masz kasę czy nie wiedzieć że twój samochód pali więcej niż inne o takich samych osiągach. Próbuję osiągnąć pewien kompromis i myślę że TT to właśnie jeden z nich.
xevrakhan
Nowicjusz

Auto: Ford Fiesta

25 Sty 2017, 09:14

Masz ból o 10-11l i nie szukasz dynamiki i padają takie typy jak 1,8T (on pali powyżej 10l, a nie 8l, bo nikt nie kupuje go aby jeździć nim spokojnie), czy BMW Z3.

Spalanie to początek kosztów. Jak je liczysz i nie potrzebne Ci jakieś super osiągi to zejdź z mocą i weź np. bardzo taniego w utrzymaniu Hyundaia Coupe. Wygląda nieźle, a lasek wyrywać nie musisz na znaczek jak dobrze zagadujesz ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Sty 2017, 14:39

Posiadam od jakiegos czasu audi tt 180 bez Q spalanie faktycznie na trasie przy normalnych predkosciach ok 100-120 oscyluje 8 lecz wiadomo miasto czy mocniejsze "depniecie" wyniesie 10 i wiecej - jesli chodzi o stosunek spalanie-moc jest calkiem ok.
Co mnie denerwuje w TyTy? szumy wiatru w predkosciach 120+ (niedlugo zaczne walke z uszczelkami) wyciszenie ogolne auta (dla przykladu w bmw e46 r6 jest zauwazalnie ciszej przy 100+).
Co do steoretypow oczywiscie nie raz slyszalem od znajomych w zartach" o auto do fryzjera" czy "co ty kupiles" aczkolwiek kazdy kto wsiadl i sie ze mna przyjechal stwierdzial ze bardzo fajne autko ktore faktycznie przykuwa uwage ludzi chodz to przeciez stara buda(mysle ze tutaj raczej wchodzi nasze rodzime myslenie jak mozna miec takie male auto praktycznie 2osobe a nie kombi? wtedy zazywczaj odpowiadam ze glownie jezdze sam albo z dziewczyna wiec jakbym chcial wozic ludzi to bym zainwestwal w autobus:)
Sory za niestaranna odp - jestem na uczelni i odp z tel.
CASh
Nowicjusz

Auto: Audi TT
Silnik: 1.8 T 180
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...