Cześć, myjąc samochód zupełnie przypadkowo zobaczyłem uszkodzenie opony z tyłu na osi, więc pewnie jakiś czas na tym już jeżdżę. Z oponą byłem u wulkanizatora, który to rozszlifował i ocenił, że można na tym jeździć, ja jednak nadal zastanawiam się nad wymianą tej opony na nową. Wiadomo, chodzi o bezpieczeństwo. Z opony nie schodzi powietrze, a komputer pokładowy pokazuje jedno ciśnienie. Zostawić czy wymieniać?
Uszkodzenie opony jeżeli chodzi o jej rozcięcie nie wygląda na bardzo głębokie i mogło nie naruszyć opasania opony. Na ostatnich dwóch zdjęciach widać jednak że struktura opony mogła zostać uszkodzona, zaznaczyłem na zdjęciu gdzie moim zdaniem widać wypukłość. O ile jazda z taką niepewną oponą w mieście nie powinna być problemem o tyle na trasie przy większych prędkościach może być to już dosyć ryzykowne.
Nie wiem ile lat mają te opony i jak głęboki masz bieżnik bo wymiana jednej raczej nie wchodzi w grę raczej powinna to być para (no chyba że opona praktycznie nowa i mało zużyta).
Faktycznie przepraszam, już dodaję Zerknij na to miejsce między kreskami. Zdjęcie może przekłamywać ale możesz na samochodzie zobaczyć przesuwając po boku opony palce jeżeli jest zgrubienie to na pewno wyczujesz.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Zawsze dla bezpieczeństwa możne od wewnątrz nakleić łatkę żeby odciążyć uszkodzoną strukturę a jak chcesz mieć spokojna głowę to wymień z tym że opony powinne być wymienione 2 jeżeli są już troszkę zużyte.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają? Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...
Pierwszy samochód hybrydowy Toyoty - czy był nim ...? Toyota i hybrydy? Pierwsze nasze skojarzenie to Prius. Słusznie, bo model ten już 20 lat temu przetarł szlak dla seryjnych pojazdów hybrydowych. Z roku na rok jest ich coraz więcej: Yaris, Auris, RAV4, Toyota C-HR, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.