Uszkodzony zamek centralny czy wkładka?

07 Cze 2013, 14:51

Witam!
Posiadam Punto 1.1 1998r. i mam problem z zamkami, mianowicie jakiś czas temu kupiłem auto z uszkodzonym zamkiem od strony kierowcy, a dokładniej kluczyk w zamku kręci się w kółko bez żadnego oporu. A wczoraj bez jakiekolwiek przyczyny stało się to samo z drugim zamkiem od strony pasażera.

Podczas jazdy usłyszałem tylko jakiś trzask, jakby centralny zamek otwierał i zamykał drzwi. Moje pytanie, czy przyczyną może być uszkodzona wkładka czy bardziej elektryka od centranego zamku ?

Proszę o pomoc.
Kamas1234

08 Cze 2013, 21:51

Jak kluczyk w zamku, kręci się w kółko, to najprawdopodobniej wypadła końcówka kulista ( czy jakkolwiek to nazwać ) z cięgna od wkładki do zamka. Musisz zdemontować tapicerkę i sprawdzić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie
    Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...