Uzywane za 7-9 tysiakow

24 Gru 2009, 00:04

Miałem espero. Duży, pakowny i wygodny, dość dobrze wyposażony. Niestety tandeta i korozja to coś co niezmiernie mi towarzyszyło podczas jego eksploatacji, do tego słabe i paliwożerne silniki (za to trwałe). Mimo to, ogólnie wspominam z sentymentem (moje pierwsze auto). Z żadnym BMW jednak to się nie może równać... może z wyjątkiem przestronności.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Gru 2009, 02:10

foemka, ja nie mówię, że Lanos to klasa, ale jakiej "klasy" szukać w rupieciu za 7 tysięcy? Jeszcze jakby to było jakieś wyjątkowe auto, ale takimi to się wożą dresiarze i inni wiejscy chłopcy, więc co ta za klasa dla tej pani w tym wypierdzianym, powycieranym, poujeżdżanym rzęcholu po 10 właścicielach sprzed paru dekad?

zbychu57, wypraszam sobie. Zresztą mi nie chodzi o miejsca zamieszkanie, ale o pewien typ mentalności.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

24 Gru 2009, 09:25

Lanosem jezdza dresy,pierwsze słysze :roll: po 10wlascicielach,nie koniecznie czesto mozna spotkac Lanosa np z 98r od 1wlasciciela wlasciciela,u mnie jest Lanos 98r i my jestesmy 2wlascicielami
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Gru 2009, 10:42

skóra - najwyraźniej ci "dresiarze i inni wiejscy chłopcy" mają więcej oleju w głowie i wiedzą co dobre. Za 7tys złotych kupi ładne E34 z początków produkcji, które będzie mniej zgnite jak espero, a 2x wygodniejsze, mocniejsze i lepiej wykończone.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 10:59

ja bym nie kupił kolejnego dziadostwa na Twoim miejscu

BMW 5 czy 7 za takie pieniadze to bedzie śmiech na SALI !! hahahaha

moja rada :)

Opel Vectra B silnik jaki sobie wymarzysz od 1,6do 2,5
auto ładne wygodne i nowoczesniejsze niz te SHARKERY

Volvo V40 !! jeszcze lepsza opcja :)

swoją drogą nie przesadzaj... moim zdaniem lepiej prowadzi sie 5 letniego Lanosa niz pełnoletnie BMW po kilkukrotnym klepaniu ..
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

24 Gru 2009, 11:20

Wczesniej byla mowa o Vectrze z biala skora wiec moze jednak warto ja zobaczyc,szczerze sam juz wole bujac taka Vectra niz jak poprzednik napisal pelnoletnim BMW klepanym pewnie nie raz
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Gru 2009, 11:51

hemp - jak o czymś nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Skup się na cieniasach z silnikiem od malucha albo polówkach 1.4 sześćdziesiąt koni.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 13:32

barol91 napisał(a):Wczesniej byla mowa o Vectrze z biala skora wiec moze jednak warto ja zobaczyc,szczerze sam juz wole bujac taka Vectra niz jak poprzednik napisal pelnoletnim BMW klepanym pewnie nie raz

Dziwne podejście niektórzy mają co to za różnica czy to BMW czy Opel czy Daewoo jeśli chodzi o to czy był bity? Proszę Cie barol91 wytlumacz mi dlaczego Opel lub Daewoo nie były klepane a BMW było? To jest jakaś zależność ze Ople itd maja jakiś specjalny system od producentów który chroni przed jakimikolwiek stłuczkami?
KAŻDY samochód który kupujemy jako używany może być klepany, nawet jeśli miesiąc wcześniej opuścił salon samochodowy, ba czasami nawet nówkę z salonu można kupić po zabiegach lakierniczych gdy się uszkodziła podczas transportu. Więc jeszcze raz zadam pytanie dlaczego uważasz ze 20 letnie BMW wszystkie są klepane a 14 letnie lanosy czy vectry już nie?
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

24 Gru 2009, 13:38

Nawet jak BMW jest klepane 5 razy to i tak zgnije później niż niebity Lanos czy Opel. Wiadomo - czym starsze auto i większy przebieg tym statystycznie mniejsza szansa na bezwypadek. Jednak od tego są tzw. oględziny auta przed kupnem, mierniki lakieru itd.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 13:43

1 jesli auto młodsze to szansa ze był niebity jest wieksza prawda?? ale to tylko szansa i prawdopodobienstwo

2. wole miec auto ładne i młodsze niz jakies BMW ktore było atrakcyjne wtedy kiedy TY JIGSAW mowiles na kupę "papu" .

a wracajac do tematu kolego...

szczerze Ci radze kupic jakas Vectre B albo Toyote Carinę cos w ten deseń ...a nie pchac sie w stare dziadostwo E34 BMW- (bedziesz miał wydatek)
a jesli ktos sie upiera na BMW to za taka kase mozna wyrwac np BMW ale seria 3 E36
Ostatnio edytowany przez hemp, 24 Gru 2009, 13:52, edytowano w sumie 1 raz
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 13:48

Z pomocą dla kupującego wyszło forum na inny temat,OPEL ASTRA I jest godny uwagi.
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

24 Gru 2009, 13:50

hemp - bez urazy, ale zadbane BMW jest ponadczasowe, podobnie jak Mercedes. Przykro mi, że masz jakieś kompleksy. A to, że BMW jest droższe w utrzymaniu to oczywista sprawa.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 13:57

zgadzam sie ..... tym bardziej ze kupujacy nie dysponuje wieksza gotowka wiec domyslam sie ze nie ma grubego portfela na utrzymanie auta klasy BMW... wiec po co sie pchac w stare rekiny?? ostatecznosci i kompromisem byloby BMW 3 e36 auto juz świezsze..
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 13:58

hemp napisał(a):wole miec auto ładne i młodsze niz jakies BMW

Nikt Ci nie każe kupować BMW jeśli Ci się nie podoba, ale nie oceniaj tej marki jeśli nie masz o niej zielonego pojęcia. A swoje zdanie na ten temat wyrobiłeś na powszechnych stereotypach.

A tak BTW jeśli dla Ciebie Cienias albo Astra 1 są ładniejsze ziż e34 to gratuluje gustu :twisted:
hemp napisał(a):wiec po co sie pchac w stare rekiny

e34 to nie jest rekin :!:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

24 Gru 2009, 14:01

nie chcialem urazic własciciela E34 :)

ale mi sie te auta kooompletnie nie podobają... to jest bogatsza wersja dużego fiata :D

sorry za szczerosc :)

nowsze BMW sa :ok:
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika