Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kant95 napisał(a):Na rondach to już inna bajka.
kant95 napisał(a):dlaczego większość kierowców widząc nakaz skrętu włącza kierunkowskaz
KingaXX napisał(a):Ja tam włączam zawsze, przy każdym skręcie, żeby mieć nawyk po prostu włączania, i nikomu nic na jezdni nie zrobić, tyle w temacie.
Stiopa napisał(a):Lepiej ich użyć raz za dużo niż za mało.
BRODATY napisał(a): Też tak robię nawet jak jestem sam na drodze.
kant95 napisał(a):To widząc np. znak A1/ niebezpieczny zakręt w prawo/ też powinno się sygnalizować wyraźnie i zawczasu prawym kierunkowskazem. Na skrzyżowaniach o ruchu okrężnym większość włącza kierunek lewy zapominając o prawym zjazdowym i też jest ciekawie.Przynajmniej blacharze mają co robić.
Stiopa napisał(a):BRODATY napisał/a:
Też tak robię nawet jak jestem sam na drodze.
Nie no bez przesady Ja jak jadę w godzinach gdy nie ma dużego ruchu, np wcześnie rano lub późno wieczorem/w nocy. Tym bardziej na jakiś nieruchliwych uliczkach to nie używam
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Stiopa napisał(a):Inaczej ma się sytuacja gdy skrzyżowanie ma układ jak na tym znaku[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Wtedy gdy jedziesz prosto i zjeżdżasz z drogi z pierwszeństwem przejazdu to możesz zasygnalizować to prawym kierunkowskazem.
Kakameo napisał(a):Mogę ale nie musze zasygnalizować, tak?
hmm, w tym przypadku nie rozumiem troche sensu migania. Ktos moze jaśniej wyjaśnic?