Van do 30 000 dla rodziny 2+3

17 Lip 2020, 10:28

Witam poszukuję Vana do 30 000 dla rodziny 2+3.
Aktualnie posiadam Zafire B i niestety dla rodziny trojgiem dzieci jest za małe pierwszy syn ma 5 lat drugi 2 a córka niedlugo się urodzi więc pora na większe auto.
Najważniejsze aby posiadał trzy pełnowymiarowe fotele z tyłu gdyż muszą zmieścić się trzy foteliki, duzo schowków czego brakowało mi w Zafirze i duży bagażnik.
Silnik wyłącznie benzynowy. To chyba wszystko na czym mi zależy a marka nie ma dla mnie znaczenia.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. :)
Daddysons
Nowicjusz

17 Lip 2020, 14:27

Ford S-Max z wolnossącą benzyną 2.0 (można zawsze dołożyć LPG do niego).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

18 Lip 2020, 19:40

A czy możecie polecić jeszcze jakiegoś Vana, który spełnia moje wymagania? Chciałbym mieć porównanie bo nie lubie się skupiać tylko na jednym konkretnym aucie, po prostu wole mieć wiekszy wybór.
Daddysons
Nowicjusz

18 Lip 2020, 20:04

Generalnie s-max jeśli chodzi i van'y to chyba najlepszy wybór w tej kasie
Choć szczerze mówiąc to przesiadka z zafiry do s-max'a może nie być najlepszym wyjściem. Będzie trochę dłuższy, będzie miał większy bagażnik, będzie miał 3 fotele z tyłu (3 foteliki wejdą) ale nie jest to jakaś spektakularna różnica. Nie wiem czy nie warto zastanowić się nad dodge caravan'em czy ogólnie ameryką, tam miejsca nie zabraknie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Lip 2020, 21:55

może nie van tylko SUV...Chevrolet Captiva ?

Vany trochę wyszły z mody i kojarzą mi się z jakimiś VW Sharanami rodem z lat '90 ...teraz moda Panie na SUVy :lol:

ostatnio miałem takiego na testy ..miejsca tam jak w małej ciężarówce, wychodziły też wersje 7-osobowe.

Bardzo ładny styl tego koreańskiego SUVa

Przede wszystkim z tyłu sporo miejsca...ja rekomenduję.

Dużo bardzo dobrze wyposażonych wersji

Ewentualnie jakaś Honda CR-V ale za 30 tys kupisz 2007-2008R :mrgreen:

Auto jedno z lepszych w swojej klasie. Alei najdroższych ...miejsca też sporo.
W europie zachodniej SUV typowo rodzinny
W Polsce Exclusywny , tylko dla ludzi mających $$$ :lol: Prawnicy, lekarze, biznesmeni tym się kulają na moim terenie
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Lip 2020, 18:26

Zastanawiam się właśnie nad S-max i Galaxy III a "amerykańskie" jakoś nie przekonują mnie, a co do Suva nie widziałem aby jakiś posiadał 3 oddzielne fotele z tyłu na czym mi najbardziej zależy. Macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?
Daddysons
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

19 Lip 2020, 20:38

Fajną opcją jest Peugeot 5008 I gen, natomiast jedynym sensownym silnikiem w tym aucie jest 2.0 HDI
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

19 Lip 2020, 21:15

Daddysons napisał(a): Galaxy III

bleee, jakbyś busem z jabłkami na targ przyjechał

:lol:

Ale jak ci się podoba osobiście to po co się pytać jak innym podoba się coś innego.
Mnie się te auta nie podobają i nigdy bym ich nie kupił

Daddysons napisał(a):Macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Toyota Verso :naughty:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Lip 2020, 22:03

Możliwe że źle sprecyzowałem nie patrzę na wygląd auta ani na marke tylko poprostu pojemność jaka mnie interesuje to maksymalnie 2.0 a w amerykańskich litrarz jest o wiele większy. A Peugot 5008 i Toyota Verso to ciekawe propozycje co jeszcze możecie zaproponować? Lubie mieć w czym wybierać i co porównywać. :)
Daddysons
Nowicjusz

20 Lip 2020, 13:38

a renault espace 4 ? Mnóstwo miejsca i duzo schowków :)
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2020

30 Lip 2020, 00:32

Zaciekawiła mnie jedna z wypowiedzi gdzie zaproponowano Suv'a, na początku odrazu odrzuciłem ten pomysł ale im dłużej się zastanawiam tym bardziej bym się skłaniał ku tej opcji. Tylko musialby być bardziej obszerny w środku niż Zafira B a najlepiej trzy oddzielne fotele (w co wątpię ze jest możliwe) lub przynajmniej 3 rząd musi mieć duże oddzielnie skladane fotele. Najważniejsze że mogę dołożyć 10 000 do auta czyli kwota wzrosła do 40 000zł.
Daddysons
Nowicjusz