Witam , mam następujący problem... Jeżdże golfem 1,4 , i ostatnio niestetu wybrałem sie nim na ryby po nie do końca utwardzonej drodze, no i z raz czy dwa troche pukłem podwoziem o coś... Następnego dnia odpalam auto a ono jak diesel chodzi
![Razz :P]()
, domysłem sie ze to cos z wydechem , ale nie bardzo sie znam wiec podjechałem do mechanika , auto wjechało na kanał i koles mi powiedział ze katalizator jest do wyminy , i powiedział ze mi wstawi uniwersalny , metalowy katalizator od japończyka ( powiedział jeszcze ze mój jest porcelanowy i sie potłukł... ) A mi sie wydaje ze ten mój katalizator jest dobry , bo jak koles go podepchał do góry (bo troche wisiał) to auto chodziło jak na poczatku cichutko... Jak to sprawdzić czy ten katalizator jest napewno rozwalony?? bo nie mam ochoty zeby koleś mój oryginalny katalizator niby uszkodzony wstawił dla kogos innego za wieksze pieniadze bo bedzie dobry...
[ Dodano: Nie Cze 28, 2009 14:54 ]
Dodam tez ze auto jak zaczeło głośniej chodzioć to nie ma już takiego depniecia , tzn odejścia jak przed zdarzeniem....
![Neutral :neutral:]()