Volkswagen T-Roc - łuszczy się czarny dach

13 Sie 2021, 17:16

Hej pomóżcie proszę mam Vw Troc 2lata + kolor kurkuma Gold czarny dach i ten czarny dach się łuszczy. Gwarancja na lakier 3lata. Zgłosiłam gwarancję- Autogroup Luzar Wieliczka, a oni odrzucili - twierdzą, że schodzi przez ptasie odchody. W kilkunastu miejscach kilka do kilkanaście milimetrów złuszczone plamy. Co ciekawe spod czarnego lakieru wychodzi złoty lakier. Dealer twierdzi, że to lakier, rzeczoznawca twierdzi że czarna naklejka- kto ma rację i co dalej, jakieś sugestie??? Pomóżcie proszę!
Josephine
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

13 Sie 2021, 17:39

Daj foto
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Sie 2021, 19:25

Volkswagen T-Roc - łuszczy się czarny dach Volkswagen T-Roc - łuszczy się czarny dach Volkswagen T-Roc - łuszczy się czarny dach są różnej wielkości
Josephine
Nowicjusz

13 Sie 2021, 21:37

Po mojemu to folia
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

16 Sie 2021, 13:17

Mi to również wygląda na folię którą jest oklejony lakier na samochodzie. Wrzuć zdjęcie całego auta.

Jaki masz kolor samochodu w dowodzie rejestracyjnym?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Sie 2021, 16:52

A to teraz w dowodzie wpisuja kolor?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...

16 Sie 2021, 16:55

Nie mam koloru w dowodzie
Josephine
Nowicjusz

16 Sie 2021, 21:13

Kod lakieru powinien być gdzieś na tabliczce w samochodzie a nie w dowodzie rejestracyjnym. W każdym modelu jest gdzie indziej. Dowiedz się gdzie jest w twoim i sprawdzisz jako lakier był oryginalny
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Sie 2021, 21:36

Dobra panowie ale do czego wy dążycie? Jaki związek ma kolor z odskakujacą folią?
ineedl napisał(a):Kod lakieru powinien być gdzieś na tabliczce w samochodzie a nie w dowodzie rejestracyjnym.
ani w dowodzie ani na tabliczce, w nowszych vw wklejka jest w książce serwisowej.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

17 Sie 2021, 04:31

Jak to jest z tymi dwukolorowymi autami(fabrycznymi). Są one fabrycznie oklejane, czy lakierowane? Bo jeżeli są lakierowane, to ta folia może być sprawką dealera, by zwiększyć atrakcyjność auta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2021, 05:34

Sek w tym, że auto zamawiałam i miało być robione specjalnie na zamówienie dwukolorowe kurkuma Gold kolor nadwozia i dach czarny metalik - dopłata dodatkowo za ten czarny dach to 6000pln!!!! Dlatego jestem mega rozczarowana. Dealer wystawił pismo, że to lakier na dachu, ale rzeczoznawca Allianz który oglądał dach stwierdził, że jest klejony, nie lakierowany.
Tak czy siak straszna fuszera, że dach za tyle kasy i VW łuszczy się po 2 latach!!! Szkoda, że Luzar Wieliczka nie uznał gwarancji. Zgłaszam sprawę do sądu.
W najgorszym przypadku wyjdzie, że auto było fabrycznie całe złote, Luzar sam okleił na miejscu i zgarnął 6000pln
Josephine
Nowicjusz

17 Sie 2021, 06:39

Josephine napisał(a):W najgorszym przypadku wyjdzie, że auto było fabrycznie całe złote, Luzar sam okleił na miejscu i zgarnął 6000pln
no bo tak właśnie jest, juz pomijam to ze metaliku to tam nie ma na tym dachu.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

18 Sie 2021, 09:54

Kao napisał(a):A to teraz w dowodzie wpisuja kolor?
Sorki miałem na myśli kod koloru z tabliczki lub dokumentów samochodu, a że kiedy było coś takiego w dowodzie jak kolor nadwozia to poleciałem :)

Josephine napisał(a):Dealer wystawił pismo, że to lakier na dachu, ale rzeczoznawca Allianz który oglądał dach stwierdził, że jest klejony, nie lakierowany.
Wystawił takie pismo na podstawie tego jak miało to być zrobione, a że wyszło inaczej to może myślał że nie będziesz brała rzeczoznawcy i przejdzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35