Volvo S60 - pomoc w ocenie samochodu

02 Mar 2020, 17:54

Cześć, mam zamiar kupić samochód w okolicach 10 tys. zł i trafiłem na Volvo S60 2.4 140km z 2004r w automacie. Sprzedaje je komis jednak znam wiele osób które tam kupowały i na prawdę przez lata żadnych problemów z samochodem (m.in. moj tato).

Byłem dzisiaj oglądać samochód i z zewnątrz na prawdę super, widać że nic przy nim nie było robione, wnętrze jest ładne ale no trochę zużyte (kierownica, boczek środkowej konsoli czy uchwyt od drzwi ze znacznymi śladami użytkowania). Silnik pracuje ładnie, cicho i równo, nie jeździłem nim bo zauważyłem że coś obok silnika kapie - no i tu moje pytanie. Auto było sprowadzone z Niemiec i miało instalację CNG (bifuel), została ona usunięta i pozostały od niej przewody, właśnie z jednego z nich (źle zaślepionego) cos kapało. Czy warto się pchać w takie auto z usunięta instalacją cng jeżeli w przyszllsci zamierzam zrobić lpg?

Dzięki!
Cooxez
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 20 01 2015

02 Mar 2020, 20:41

Przy samochodzie z którym nie było by problemów nikt by nie usuwał oryginalnej instalacji CNG. Musiało być coś na rzeczy skoro została ona usunięta. Tym bardzie zrobiono to niedbale skoro zauważyłeś że coś tam kapie z jakiegoś przewodu który został pod maską (może to jakaś wpinka w układ chłodzenia). Ja bym chyba nie pchał się w taki samochód.

Sprawdzałeś w dokumentach gdzie zostało usunięte CNG? Jeszcze w Niemczech czy w Polsce?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Mar 2020, 20:48

Z tego co wiem to w Polsce została usunięta, na pewno z inicjatywy właściciela komisu, ale nie jestem w 100% pewien.
Cooxez
Nowicjusz

02 Mar 2020, 21:41

Skąd jesteś? Ile masz na pakiet startowy do auta?\

Może coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Mar 2020, 21:50

Jestem z Jeleniej Góry ale nie straszne mi zwiedzanie kraju jeżeli byłoby coś na prawdę bardzo wartego uwagi.

Co do budżetu, to nie jest on jakiś ograniczony i widzę że ciężko będzie coś sensownego dostać do 10 tysięcy i zastanawiam się czy nie poszerzyć go do 13-15 tysięcy (wolałbym na co innego wydać te pieniądze). Pierwotnie chciałem coś z dużym bagażnikiem (kombi, suv) ale jednak się trochę zmieniło i nie potrzebuję. Co do Volvo S60 to bardzo mi zależy na automatycznej skrzyni.
Cooxez
Nowicjusz