Volvo s80 4.4 v8 czy Lexus GS430 a może inne? Koniecznie V8 + LPG :)

04 Mar 2022, 21:55

No raczej
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Kwi 2022, 10:28

Podbijam temat, nadal nie mam sc430 a zbliża sie lato :D
Ktoć coś widział, ktoś coś słyszał o sensownym egzemplarzu? :D
szymek9876
Początkujący

Miejscowość: Jasło

06 Kwi 2022, 10:49

szymek9876 napisał(a):Podbijam temat, nadal nie mam sc430 a zbliża sie lato
Ktoć coś widział, ktoś coś słyszał o sensownym egzemplarzu?

Gdybym wiedział że tak długo będziesz szukał to dałbym Ci sygnał bo w Szwajcarii był na licytacji mający 20k.km. :ok:
No albo pilnować aukcji w USA wtedy opłaca się brać FL. Znacznie lepsza syt. rynkowa potem przy odsprzedaży.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Kwi 2022, 15:41

Oo niezle. Po ile poszla ta ze szwajcarii? Za informacje o takim kąsku stawiam bardzo dobrą rudą!

widze ze az 50k mozna miec z olx, no ale, wolalbym dolozyc i miec cos wyjatkowego, najlepiej full oryginal maly przebieg, kolor nieistotny no i za FL duzy +
szymek9876
Początkujący

06 Kwi 2022, 16:51

https://www.iaai.com/VehicleDetail/30732277~US
niski przebieg
polift
biały ładny kolor
Run drive
- chyba wylany ekran ma..
pytanie jak mocna to szkoda i czy w perspektywie braku dostępnych części nie jest to robota na 2 lata poszukiwań i odbudowy samochodu?
szymek9876
Początkujący

06 Kwi 2022, 19:17

Koszt robocizny nie będzie niższy niz 10 tys, musisz sobie przekalkulować czy jest gra warta świeczki ale tu strzał jest gruby a przy cabrio zastanowił bym się 2 razy i miedzy razami wylał kubeł zimnej wody na głowę.
Najlepiej było by dokupić drugiego strzelonego przodem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...

06 Kwi 2022, 20:19

Kao napisał(a):Koszt robocizny nie będzie niższy niz 10 tys, musisz sobie przekalkulować czy jest gra warta świeczki ale tu strzał jest gruby a przy cabrio zastanowił bym się 2 razy i miedzy razami wylał kubeł zimnej wody na głowę.
Najlepiej było by dokupić drugiego strzelonego przodem.

Kosztowo wyjdzie prawie ok.wvstosunku do wartości o ile tanio uda się go wylicytować. Naprawa to 20k.luzem. Wjazd całą dupą z błotnikami, klapa + podnośniki na 100% do wymiany, wydech, lampy, nie wiadomo jak dach i mechanika chociażby bocznych szyb.
Auto już sporo czasu wisi bez daty więc i tak nie wiadomo kiedy wejdzie.

szymek9876 napisał(a):pytanie jak mocna to szkoda i czy w perspektywie braku dostępnych części nie jest to robota na 2 lata poszukiwań i odbudowy samochodu?

Z gratami bidy nie ma tylko koszty są problematyczne.

Jest cabrio więc moja rada jest taka szukaj czegoś walniętego bardziej bokiem, zawiasem. W ostateczności trochę przodu ale to podnosi mocno koszty i upierdliwość naprawy.

Np:

https://www.iaai.com/VehicleDetail/33235894~US

P.s.

Popatrzyłem na obecne ceny gratów to w 10k.może być problem żeby się wyrobić. Oczywiście jeszcze robota i lakier.
szybki
Moderator - Tuning

06 Kwi 2022, 21:25

szybki napisał(a):Naprawa to 20k.luzem.
20 to ja bym w same części liczył do tego robota, sprowadzenie, rejestracja, przeróbka lamp przednich jakieś niespodzianki no i koszt auta, ślisko ślisko, auto jest dobre dla kogoś kto sam by sobie ogarnął.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Kwi 2022, 22:04

Wyglada na to, że lepiej szukac coś tu na miejscu aniżeli ciągnać jakby nie było kota w worku jesli chodzi o samochod w takich pieniadzach. Jutro mam mieć kontakt do osoby ktora rzekomo ma 2 sc430 z usa, nigdzie nie wystawione. Nic wiecej o nich nie wiem, jak sie dowiem dam znac
szymek9876
Początkujący

09 Kwi 2022, 09:14

Niestety oba egzemplarze okazały się być samochodami wycenionymi w okolicach 100k PLN
Czy jest tutaj ktoś z Trójmiasta i bylby w stanie obejrzeć ten egzemplarz? [link do oferty na Olx wygasł]

Oczywiście odwdzięcze sie.
szymek9876
Początkujący

09 Kwi 2022, 15:17

Taki tam ulepek z USA. Poproś o VIN i trzeba go prześwietlić bo po samych zdjęciach widać że historia bogata
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Kwi 2022, 15:24

Kao napisał(a): po samych zdjęciach widać że historia bogata

Albo badziewny lakiernik :naughty:

Auto z usa vin to podstawa.
szybki
Moderator - Tuning

09 Kwi 2022, 21:10

Lakier pomijam bo to czasami nawet lakiernik wpływu na to nie ma ale spasu nie oszukasz :wink:
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

10 Kwi 2022, 13:54

No dobra wygłupiłem się :) A ten?:) co prawda vetka jest na mojej liscie samochodow za kilka lat to może warto sprawdzić;) https://en.bidfax.info/chevrolet/corvet ... 07519.html Na grupie Vetty na fb niedawno weszło ogłoszenia. Rozmawiałem z właścicielem, wszytsko gra, szkoda z USA była jak pod linkiem. Cena w stosunku do uszkodzenia jakie miało wydaje się Ok. Aktualnie samochod jest złożony, w PL przez ostatni rok przejechał około 3k Mil, gotowy do jazdy. Zagrożenia jakie widze to, paradoksalnie mały przebieg może byc problemem(zbyt mala eksploatacja podzespołów etc) Wg mnie wart obejrzenia. Co myślicie?;)
[link wygasł]
szymek9876
Początkujący

10 Kwi 2022, 20:11

szymek9876 napisał(a):A ten?:) co prawda vetka jest na mojej liscie samochodow za kilka lat to może warto sprawdzić;)

Wdzięczne auto, różne od sc430. Co do tej białej, mały nalot więc super (tylko nie układaj story pod mały przebieg), praktycznie bez większych uszkodzeń więc następny plus.
Jaka ma być cena ?

P.s.

Osobiście takie zabawki preferuje w manuału. Większy fil :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning