REKLAMA
Witam,
Co myślicie używanych o modelach jak poniżej:
VOLVO V50
SKODA OCT II KOMBI
SKODA YETI
NISSAN QASHQAI
VW GOLF KOMBI
KIA SPORTAGE (ale w tym budżecie to raczej trochę starszy model)
Wszystkie modele z mniej więcej 2011/2012 roku,
Budżet około 20 tyś (+-4 tyś),
Chciałbym aby auto posłużyło mi możliwie jak najdłużej, strata wartości w cenie nie jest dla mnie problemem, po prostu model na minimum 5 lat lub więcej (przynajmniej mam taką nadzieje),
Myślałem o automacie i benzynie ale widzę ze zdecydowana większość ofert to manual i diesel, mogę to przełknąć,
Na co powinienem uważać?
Jakiś specyficzny model, silnik lub cokolwiek innego czego unikać?
Rozważałem też podobne modele w wyższych klasach ale starsze (czyli nie 8 letnia skoda czy volvo a 13 letnie audi, co o tym myślicie?)
W skrócie od siebie dodam:
VOLVO V50 - duży plus za wygląd, niezawodność?, w tym budżecie spokojnie do kupienia model z 2012 roku, co myślicie o tej aukcji:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
SKODA OCT II KOMBI - cena na plus, dość dobra niezawodność i koszty serwisu nie wygórowane, wygląd na minus w porównaniu do Volvo, bardzo popularny model, dostępność części zamiennych,
SKODA YETI - komfort, wygląd to największy plus, martwi mnie awaryjność, czytałem że awarie potrafią być bardzo drogie
NISSAN QASHQAI - tak jak wyżej, w tym budżecie to raczej starszy model, 2010 rok?, nie wiem zbyt wiele na temat tego samochodu ale wygląda bardzo ciekawie,
KIA SPORTAGE - podobnie jak Nissan,