Volvo V70 D5, 2003 - problem z automatem

04 Sty 2010, 14:48

Witam Forumowiczów!

Mam problem z automatem w moim V70 D5 z roku 2003. Będę próbował go naprawiać. Czy możecie mi polecić jakieś zaufane warsztaty potrafiące dokonać takiej naprawy w woj. pomorskim?

Kontaktowałem się z ALEX w Tczewie - powiedzieli, ze naprawa będzie kosztowała 3-4 tys i potrwa ok. 3 dni. Sprawdziłem ich dzwoniąc po znajomych. Dostałem kilka ostrzeżeń przed współpracą z nimi.

Dzwoniłem do SOSNOWSKI w Gdańsku. Rozmowa telefoniczna była bardzo rozsądna - człowiek brzmiał wiarygodnie. Koszt naprawy 6-8 tys., czas naprawy do 1.5 tygodnia.

Czy znacie jecie jeszcze inne sprawdzone warsztaty w pomorskim?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
RicoSky
Nowicjusz

Miejscowość: pomorskie
  • 10 Sty 2010, 06:37

Generalnie opinie o warsztatach są różne - z reguły zadowolony klient nigdzie o tym nie napisze bo po co - zapłacił to dostał to co chciał. A drugi niezadowolony klient będzie szukał ujścia- często niesłusznie oskarżając warsztat o coś że zostało zepsute. Dlatego negatywne opinie są subiektywne. A zwłaszcza opinie "nie polecam" :)

Skrzynia aw55-50 jest zamontowana w tym modelu :

http://www.prnd.pl/porady-asb/aw55-50-a ... nia-biegow

awarii z reguły ulegają zawory - 2 które niszcze później całą resztę w skrzyni.
    prnd
    Nowicjusz

Miejscowość: z Automatu
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, czy wiesz, kiedy wyprzedzasz?
      Wyprzedzanie sprawia problemy wielu kierowcom. Często można zaobserwować łamanie przepisów ruchu drogowego przez osoby wykonujące ten manewr. W niektórych sytuacjach kierujący nie zdają sobie nawet sprawy, że ...