VV Polo III- nie mogę odpalić auta

17 Paź 2014, 13:34

Siema

Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o samochody. Sytuacja wygląda tak iż przedwczoraj jechałem moją Polóweczką z 1995 i niestety skończyła mi się benzyna. Nie miałem pieniędzy by zatankować i odstawiłem ją na parking. Dziś po nią poszedłem z kanistrem i wlałem 10 litrów benzyny. Auto odpaliło, wróciłem do domu. Dwie godziny później chciałem jechać na miasto i niestety podczas przekręcania stacyjki nie mogłem odpalić fury. Zadzwoniłem do kolegi i ten powiedział mi że to stary samochód i prawdopodobnie pompa zassała cały ten bród który zgromadził się w baku i dlatego nie mogę odpalić. Czy kolega ma rację? Jeśli tak to na czym będzie polegała naprawa i ile mniej/ więcej będzie ona kosztować? :cry:
Wilkshire
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 11 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Volkswagen Polo III
Silnik: 1.0 benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

17 Paź 2014, 16:06

Jeżeli pompa nie uległa uszkodzeniu, to niewiele. Jeżeli problem jest bardziej rozległy, to kwestia co jest do ewentualnej wymiany. Warto bak wyczyścić co jakieś 10 lat, żeby potem nie trzeba było płacić za usterki. Wymienianym filtr paliwa dodatkowo, jeżeli masz.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Muzeum SKODY - 117 lat historii Producenta
    W piątek 23 listopada 2012 roku odbyła się przedpremierowa prezentacja nowego Muzeum SKODY dla mediów, a trzy dni później (26 listopada) obiekt został uroczyście otwarty dla publiczności. Położone w Mladá ...