VW Bora 1.9 TDi - komputer pokładowy

11 Sie 2018, 01:18

Witam :)
Chciałabym uzyskać pomoc co do komputera pokładowego. Mianowicie chodzi mi o to, że ten guzik po lewej stronie zmienia godzinę wtedy kiedy kluczyk nie jest przekręcony. Natomiast jeśli przekręcę kluczyk nie mogę zmienić z opcji "przejechanych kilometrów" na "spalanie". Bardzo proszę o szybką odpowiedź, zależy mi na tym. Z góry dziękuję :D
mania91
Obserwowany

• 11 Sie 2018, 15:44

mania91 napisał(a):nie mogę zmienić z opcji "przejechanych kilometrów" na "spalanie"
    a może poprostu nie masz takiej opcji???
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sie 2018, 19:18

Pewnie tak jak napisał @Kao nie masz tej opcji ubogie wersje wyposażenia niestety nie miały takich wskazań na Fis'ie wtedy przeważnie wyświetlał się tylko dystans jaki możesz przejechać na tym co masz w baku.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

04 Wrz 2018, 09:41

Sprawdź dokładnie jaka to wersja wyposażenia, aczkolwiek nawet w tej uboższej z silnikiem TDi powinieneś mieć komputer pokładowy i opcję spalania chwilowego czy na dystansie ostatnich przejechanych 100km, jaki rocznik samochodu?
    AutoRondo
    Nowicjusz

06 Wrz 2018, 09:19

AutoRondo napisał(a):aczkolwiek nawet w tej uboższej z silnikiem TDi powinieneś mieć komputer pokładowy i opcję spalania chwilowego czy na dystansie ostatnich przejechanych 100km
    Problem w tym że właśnie nie wszystkie to miały były wersje które miały tylko wyświetlany dystans jaki można przejechać na tym co jest w baku i nie dało się tego zmienić ;/ Nawet pamiętam takie przypadki w Audi A4 B6 z silnikami 1.9 TDI z silnikiem AVF a to wersja silnika jedna z najmocniejszych w tych modelach.
    Nie zdziwiłbym się jak u autora tematu jest podobnie.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
      Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...