REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Samochód jedzie prosto po puszczonej kierownicy? Nie ściąga? Masz wydruk zrobiony po ustawieniu zbieżności?Qcur napisał(a):Miałem wykonywaną zbieżność i geometrię, lecz nie jestem do końca pewien czy została ona wykonana dobrze, bo chyba nie powinno się tak dziać.
Może być odczuwalne że jest trochę ciężej ale minimalnie i przy wyjeżdżaniu z zakrętu z prędkością większą od 20km/h powinna wrócić bez problemu do jazdy na wprost.Qcur napisał(a):okazuje się, że kierownica nie wracam do punktu 0, zawsze muszę ją dociągnąć o jakieś 30 stopni co mnie trochę martwi. Działa trochę ciężej niż przed wymianami.
Wcześnie nie było tego problemu? Czujesz na kierownicy jakieś stuki przy wolnej jeździe po dziurach? Przy wyłączonym silniku jak wykonujesz szybkie krótkie ruchy prawo/lewo kierownica stuka?Qcur napisał(a):Może jest coś nie tak z maglownicą?
Masz wspomaganie które działa ze zmienną siłą. Im szybciej jedziesz tym powinno ono stawiać większy opór lub w zależności od wybranego trybu jazdy. Teraz pytanie czy przy maglownicy coś było grzebane?Qcur napisał(a):Gdy jadę wolno to nie ma takich problemów, podczas większej prędkości coraz bardziej staje się sztywna. Wcześniej nie miałem takiego problemu, ale były luzy na kierownicy
Sprawdź jak kierownica zachowuje się w trybie comfort i normal przy mniejszych prędkościach i trochę większych.Qcur napisał(a):Mam ustawienia zawieszenia sport, comfort i normal
Luzy na maglownicy mogą być, ale częściej występują na przegubach drążków kierowniczych, przegubach zwrotnic, przegubach krzyżakowych kolumny kierowniczej, a samą maglownicę rzadko się reguluje (czasem nie ma nawet możliwości żeby ją wyregulować i pozostaje tylko regeneracja).Qcur napisał(a):A przy maglownicy hmm to jest pytanie, niby nie było, ale jak było i zepsuł coś to się teraz nie przyzna Aż tak się nie znam, ale czy luzów na kierownicy nie eliminuje się na maglownicy?
Może tak być, musisz czuć że tam jest wszystko sztywno i nie ma żadnych luzów. Wtedy jest ok.Qcur napisał(a):Może miałem juz tak bardzo rozwalone te rzeczy i się przyzwyczaiłem do lekkiej kierownicy?