Vw golf 2 1.8 lpg zabrany dowód rejestracyjny za nie wbity gaz

10 Sie 2018, 18:55

Cześć mam taki problem zakupiłem samochód z gazem lecz właściciel nie poinformował mnie ze gaz nie dość że nie jest wbity w dowód to jeszcze został wykreślony z karty pojazdu . Przy kontroli policyjnej został mi on zabrany . dowiedziałem się na jednym z forów że jeden pan tez miał podobny problem tyle ze on zakupił auto z nie wbitym gazem założonym 5 lat wcześniej i pojechał na stacje kontroli pojazdów i diagnosta coś tam pomodził dał mu odpowiedni papier a on sie z tym papierem razem z fakturą za montaż i chomologacją butli udał do WK i normalnie został mu gaz wbity .dodam jeszcze ze ten pan wspomniał ze diagnosta wystawił jakieś ustalenie/potwierdzenie ze samochód przez te 5 lat stał . I teraz to kluczowe pytanie czy da sie tak zrobić u mnie ??
szymon32000
Obserwowany

10 Sie 2018, 20:33

szymon32000 napisał(a): I teraz to kluczowe pytanie czy da sie tak zrobić u mnie ??
A czy masz wszystkie potrzebne dokumenty z montazu instalacji LPG w tym samochodzie tzn :
1/Faktura montazu
2/Swiadectwo hom.motazu instalacji LPG
3/Poswiadczenie na zbiornik LPG podpisane przez insp.TDT.... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

13 Sie 2018, 21:14

szymon32000 napisał(a):Cześć mam taki problem zakupiłem samochód z gazem lecz właściciel nie poinformował mnie ze gaz nie dość że nie jest wbity w dowód to jeszcze został wykreślony z karty pojazdu

Nie rozumiem, gaz nie wbity w dowód rejestracyjny a wykreślony z karty pojazdu jakim cudem?
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2002

14 Sie 2018, 20:55

djkranc napisał(a):Nie rozumiem, gaz nie wbity w dowód rejestracyjny a wykreślony z karty pojazdu jakim cudem?
Ja myślę że kiedyś był legalnie później niby został zdemontowany dlatego został wykreślony a później znowu ktoś założył.
Jeżeli masz dokumenty o których wspomniał Migi60 to sprawa do ogarnięcia a jeżeli nie to trzeba będzie zdemontować gaz i zrobić badanie techniczne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Sie 2018, 11:11

Kao napisał(a):kiedyś był legalnie później niby został zdemontowany dlatego został wykreślony

Cwaniaczki tak robią, żeby nie płacić za OBT, a później jest tak jak niedawno - wybuchło auto jak tankował gaz a butli nie było, pamiętacie??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Rok produkcji: 2011

21 Sie 2018, 17:20

silvo44 napisał(a):Cwaniaczki tak robią, żeby nie płacić za OBT, a później jest tak jak niedawno - wybuchło auto jak tankował gaz a butli nie było, pamiętacie??

Takim ludziom powinni zabierać uprawnienia do prowadzenia pojazdów i najlepiej odizolować ich od społeczeństwa bo przez swoja nierozwagę zagrażają normalnym obywatela.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rosjanie wybrali coupé roku
    Lexus RC został ogłoszony najlepszym coupé w corocznym plebiscycie Car of the Year in Russia. W głosowaniu wzięło udział ponad milion osób. W 20 segmentach Internetowy plebiscyt trwał przez ponad trzy miesiące ...