VW golf gaśnie i nie odpala ..

14 Gru 2012, 14:11

Witam mam pewien problem z samochodem, nie wiedziałem w jakim temacie go umieścić.
Jestem posiadaczem Volkswagena Golfa III rocznik 1992 pojemność 1,8 bez komputera na wtrysku wielopunktowym.
Jadąc do pracy w pewnym momencie zaczął mi przerywać, jak się zatrzymałem na światłach po dodaniu gazu pracował normalnie. Po jakimś czasie było coraz gorzej, więc sie zatrzymałem i wtedy mi zgasł. Próbowałem go uruchomić , ale bez skutku, aż do momenty wyczerpania akumulatora.
Na warsztacie jakoś mi ten samochód uruchomili wstrzykując paliwo do gaźnika . Po przejechaniu okolo 20km historia się powtórzyła(ponownie odmówił posłuszeństwa). Próbowałem go uruchomić ale bez skutku, nie kręciłem więcej, żeby nie wyładować akumulatora.
Po około godzinie postoju spróbowałem ponownie i samochód odpalił bez problemu i na razie nic sie nie dzieje.
Taka historia z tym, ze nie chciał mi odpalić wcześniej przytrafiła mi się dwa razy.
Co to może być za przyczyna?

Proszę poczytać regulamin i stosować się !!!!
Ostatnio edytowany przez silvo44, 15 Gru 2012, 16:39, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reg. pkt 4
Andrzej8
Obserwowany

Auto: volkswagen Golf III
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • 15 Gru 2012, 13:52

Na początek możesz przeczyścić styki masowe silnika, klemy akumulatora. To nic nie kosztuje a może załatwić sprawę i na pewno nic się przez to nie pogorszy.
    kamil638
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mercedes w210
    Silnik: 2.9 td
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1999

23 Gru 2012, 16:04

A moim zdaniem to może być kwestia akumlatora,wyczyść styki,naładuj go i zobaczysz czy podziała. Podczas zimy to bardzo częsty problem/
    WiecejOpon
    Początkujący

Auto: Seat Leon I
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
      Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...