VW golf gaśnie i nie odpala ..

14 Gru 2012, 15:11

Witam mam pewien problem z samochodem, nie wiedziałem w jakim temacie go umieścić.
Jestem posiadaczem Volkswagena Golfa III rocznik 1992 pojemność 1,8 bez komputera na wtrysku wielopunktowym.
Jadąc do pracy w pewnym momencie zaczął mi przerywać, jak się zatrzymałem na światłach po dodaniu gazu pracował normalnie. Po jakimś czasie było coraz gorzej, więc sie zatrzymałem i wtedy mi zgasł. Próbowałem go uruchomić , ale bez skutku, aż do momenty wyczerpania akumulatora.
Na warsztacie jakoś mi ten samochód uruchomili wstrzykując paliwo do gaźnika . Po przejechaniu okolo 20km historia się powtórzyła(ponownie odmówił posłuszeństwa). Próbowałem go uruchomić ale bez skutku, nie kręciłem więcej, żeby nie wyładować akumulatora.
Po około godzinie postoju spróbowałem ponownie i samochód odpalił bez problemu i na razie nic sie nie dzieje.
Taka historia z tym, ze nie chciał mi odpalić wcześniej przytrafiła mi się dwa razy.
Co to może być za przyczyna?

Proszę poczytać regulamin i stosować się !!!!
Ostatnio edytowany przez silvo44, 15 Gru 2012, 17:39, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reg. pkt 4
Andrzej8
Obserwowany

Auto: volkswagen Golf III
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • 15 Gru 2012, 14:52

Na początek możesz przeczyścić styki masowe silnika, klemy akumulatora. To nic nie kosztuje a może załatwić sprawę i na pewno nic się przez to nie pogorszy.
    kamil638
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mercedes w210
    Silnik: 2.9 td
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1999

23 Gru 2012, 17:04

A moim zdaniem to może być kwestia akumlatora,wyczyść styki,naładuj go i zobaczysz czy podziała. Podczas zimy to bardzo częsty problem/
    WiecejOpon
    Początkujący

Auto: Seat Leon I
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
      Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...