Vw golf iv 1.9 tdi 110 km - trzęsie autem podczas odpalania

24 Sty 2010, 12:04

Witam,potrzebuje porady dlaczego przy odpalaniu auta trzęsie mi autem,wraz z kolegą patrzyliśmy na silnik gdy jeden z nas miał zaciągnięty hamulec ręczny i zrywał go na biegu wstecznym lecz silnik nie odchylał się tak bardzo a ja dalej nie wiem o co chodzi,co myślicie o tym?
maniek2120
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg
  • 24 Sty 2010, 18:19

Do sprawdzenia poduszki pod silnikiem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

24 Sty 2010, 18:44

A ja mysle ,że to normalny objaw i napewno zatrzęsie autem na pare sekund po odpaleniu a później jest wszystko ok - i dzieje się tak tylko po dłuższym postoju i tylko przy większych mrozach.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

24 Sty 2010, 18:56

No właśnie też tak myślałem o poduszkach,lecz teraz zimno by zajrzeć samemu a do mechanika nie będę jechał z takimi drobnymi rzeczami,na forum czytałem że może być akumulator na wykończeniu i może szarpać od tego bo większego prądu rozruchowego mu trzeba,co o tym myślicie? może to być akumulator? co do drgań to na pewno nie są normalne bo sprawdzałem to w innym golfie i passacie i bylo znacznie mniejsze szarpnięcie,np szybkie naciśnięcie pedału gazu i puszczenie tez powoduje kołysanie "budą" pojazdu
    maniek2120
    Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

24 Sty 2010, 19:09

Napewno to nie od akumulatora.
    Tak jak pisał kolega poduszki od silnika jak i skrzyni biegów do sprawdzenia .
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

31 Mar 2010, 18:54

witam ja mam ten sam problem tylko że z Golfem III 1.9 TD wymieniłem poduszki na nowe mimo że stare były w dobrym stanie i drganie nie ustały.Ustawiałem zapłon ruszając pompą lecz to też nie pomogło nie mam już pomysłu co z tym zrobić..Ostatnio ktoś podpowiedział mi żebym sprawdził wtryskiwacze tylko nie wiem czy to ma jakiś związek z tym wszystkim.Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać z góry dziękuje
    Samuraj
    samurajkk
    Nowicjusz

Miejscowość: Mońki