VW Golf IV 1.9 TDI - plusy i minusy

22 Lut 2008, 21:34

Witam. Chciałbym aby wypowiedziały się osoby, które posiadają takie auto albo miały z nim do czynienia. Plusy i minusy Golfa IV 1.9 TDI 90ps. Z góry dziękuję.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

22 Lut 2008, 22:25

Jeden bardzo wielki minus, autko lubi zniknąć! Znajomym nidawno zniknął i ślad po nim zaginoł!
boliloll
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

23 Lut 2008, 19:49

witam! jesli kupisz z dobrego zrodla nie pozalujesz tego wyboru! mi sie udalo takiego wlasnie kupic! auto jest z 98 roku i mialo przejechane 150 tysiecy (wiem moze bylo krecone) ale sam przejechalem na razie 20 tysiecy przez pol roku i chyba zaczynam slyszec szum lozyska ale nie wiem do konca:) ogolnie bardzoo malo pali(srednio 6), fajnie przyspiesza no i jest bezawaryjne jak do tej pory:) od dawna slyszalem ze VW maja dobe auta i na wlasnej skorze teraz sie przkonalem ze to prawda! co do mojego przedmówcy ze "znikają" to niestety jest prawda:( na pocieszenie dla Ciebie i dla siebie pwiem Ci ze od kolegi z policji dostalem cynk ze passaty "znikają" czesciej... pozdrawiam i zycze udanych zakupów:P
toro
Nowicjusz

Miejscowość: gb

27 Lut 2008, 18:09

Dzięki właśnie coraz bardziej przekonuję się do tego silniczka tylko ciężko znaleźć coś za ok 19tyś zł choć nie mówię, że niemożliwe... dalej poszukuję :)

PS. A wie ktoś jak zachowuje się silnik 1.6 w tym aucie? Ja miałem do czynienia z A3 1.6 i wiem, że w zupełności wystarczy do jazdy w mieście i poza nim, tylko że spala ok 11l w mieście (z klimą). Wydaje mi się, że w Golfie podobnie będzie się zachowywać.

A jak z awaryjnością Golfów IV??
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

27 Lut 2008, 20:55

no ja jezdze od zawsze tylko dizlami i nie zaminenilbym ich na nic w swiecie na benzyny a VW to jedne z najlepszych aut .
greyt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, czy wiesz, kiedy wyprzedzasz?
    Wyprzedzanie sprawia problemy wielu kierowcom. Często można zaobserwować łamanie przepisów ruchu drogowego przez osoby wykonujące ten manewr. W niektórych sytuacjach kierujący nie zdają sobie nawet sprawy, że ...
    Eurocargo ML180E25: pojemny i ładowny
    Od ubiegłorocznego faceliftingu Iveco Eurocargo nabrało przyjaznego, uśmiechniętego wyglądu. Czy ten uśmiech odzwierciedla również wewnętrzne zalety tego samochodu, mogliśmy sprawdzić, jeżdżąc 18-tonowym modelem Eurocargo ...