REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie . Pokaż swoje świece jak poniżej. Po kolei aby było wiadome z którego cylindra.Dziku94 napisał(a):W kontekście świec to chodzi Ci czy pokrywa zaworów jest szczelna?
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Dziku94 napisał(a): w dwóch gniazdach świec jest olej.
W jakimś tam stopniu tak , ale będą to mało zauważalne ilości . Chyba że olej wypływa na zewnątrz silnika . Nie spotkałem się z aż takim przypadkiem. Co do uszczelnienia pokrywy to trzeba zdjąć paski rozrządu. Nie ma tam typowej uszczelki . Składa się to na odpowiednią płynną masę uszczelniającąDziku94 napisał(a):Samo uszczelnienie pokrywy znacznie zmniejszy tak ogromny pobór oleju?
Wymiana pierścieni wiąże się z totalną rozbiórką motoru . Zdjęcie głowicy , rozrządu , miski olejowej , wyjęcie tłoków na przysłowiowy stół . Kupa roboty jak i wiele rozterek co wymienić , co zregenerować , co pominąć aby nie popłynąć z kosztami . Według mnie przy tak starym aucie inwestycja nie opłacalna . Tak samo jak swap na mocniejszy motor . Nie sądzę abyś sam własnoręcznie chciał / miał umiejętności / możliwości wymienić te pierścienie czy zrobić swapa . Czyli dajesz do warsztatu. Jak tak to przygotuj się - Twój portfel zaśpiewa że nie wiele Ci może daćDziku94 napisał(a):Czyli czeka mnie wymiana pierścieni?
+uszczelnienie pokrywy zaworów i w sumie nie wiadomo co może jeszcze dojść,a raczej wyjść
Dziku94 napisał(a):Tam bajki opowiadasz ja + kolega i SWAP wydaje mi się jedynym słusznym rozwiązaniem.