07 Maj 2011, 21:57
Mam problem ze skasowaniem OIL z licznika. Kasowałem za pomocą przycisku na liczniku tnz. nacisnąłem przycisk i trzymając go włączyłem zapłon i tak długo trzymałem aż OIL zmienił się na ---. Następnie puściłem przycisk i OIL zniknął i wyłączyłem stacyjkę. I do tego momentu wszystko jest ok. OIL service jest skasowany nic się nie pali. Ale jak ponownie przekręcam kluczyk to znowu się zapala OIL. Więc spróbowałem przez VAG-COM 3.11 tnz instruments[17], adaptacja[10] i blok nr 10. Wyskoczył OIL i że ma wartość 0 (bloki 11 i 12 nie miały wartości 0 tylko 137 i 244) to by się zgadzało. W bloku 10 od oleju w pole nowa wartość wpisałem 00150 bo dla lupo to oznacza 15000km i nacisnąłem test. Wyskoczył error że niepoprawna wartość. NP. w bloku 12 który odlicza ilość dni wpisałem 00360 i przyjęło bez problemu a tu z oli nie chce. Próbowałem też inne wartości (00015, 00300) ale za każdym razem po naciśnięciu test mam error. A jak to wyskoczy to już nie ma możliwości zrobienia save. Tak czy tak niby prosta czynność z usunięciem wskazania oli a tu takie dziwne problemy. Może spotkaliście się z czymś takim i znacie jakiś inny sposób usunięcia tego wskazania.
Pozdrawiam