Vw Passat blokujace sie hamulce

10 Gru 2009, 19:53

mam problem jak w temacie blokują mi się hamulce podczas jazdy nie mam ABS z tylu mam tarcze problem występuje w Passacie b3 proszę o pomoc :cry:
dj.b
Nowicjusz

Miejscowość: Tylko Falubaz
  • 10 Gru 2009, 19:56

Blokują ci się?W jaki sposób?Jedziesz i nagle hamują,czy cały czas są zahamowane,czy jak to jest?Napisz coś więcej,bo wróżki na etacie nie mamy...Jeszcze...
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Gru 2009, 20:02

normalnie jadę i one coraz bardziej zaczynają chwytać az sie zablokuja tak ze nie pojedziesz a poszczają po zgaszeniu auta i naciśnięciu parokrotnie hamulca a i wedlug mnie one zaczynaja hamowac po jakims mocniejszym nacisnieciu pedalu hamulca :???:
    dj.b
    Nowicjusz

11 Gru 2009, 08:36

Najprawdopodobniej masz zapchany przewód hamulcowy.Znajdz koło,kóre jest blokowane i sprawdz,czy z odpowietrznika leci normalnie płyn hamulcowy jak naciskasz pedał i czy jak go puszczasz,nie słychać zasysania powietrza.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

11 Gru 2009, 10:53

typowy objaw nie wymieniania na czas płynu hamulcowego. Możesz też mieć zapieczone tłoczki, generalnie cały układ hamulcowy kwalifikuje się do przeglądu. Skoro płyn hamulcowy jest tak zaniedbany, to z doświadczenia wiem, że jest spore prawdopodobieństwo, że pozostałem płyny też są już przechodzone, tudzież filtry, czy też paski.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

11 Gru 2009, 15:33

na pewno to nie jest płyn bo płyn wymieniałem rok temu po wymianie serwa to pozprawdzam przewody dzieki :razz:
    dj.b
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
      Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...

12 Gru 2009, 22:15

witam na początku spróbowałbym zrobic robote z tłoczkami gdyz one lubia sie zapikac i trzymaja na chamulcu pózniej bym odpowietrzył układ i popoatrzyłbym na zasilanie podcisnieniowe od silnika a zaobaczysz gdzie sie ono zaczyna zwracając uwage na serwo hamulcowe obiawów moze byc wiele ale stawiam na to iz tłoczki moga byc zapieczone lub sróby pływające pozdrawiam
    berek1903
    Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów