VW Polo 1.0 1996 - nie chce zapalic, kreci, akumulator ok

18 Cze 2010, 15:44

Witam, jak mozna sie domyslec zepsol sie wozek, a ja nie mam za wielkiego pojecia o samochodach. Wyjechalem z parkingu z pracy i po 50 metrach zaczelo go dusic, po czym silnik zgasl (akumulator dalej dzialal). W tym samym czasie przestalo dzialac radio i klakson. Wszystkie kontrolki dalej sie normalnie swiecily. Pogrzebalem ze znajomym i zauwazylismy ze przewod paliwowy wchodzacy do filtra paliwa z baku jest calkowicie pusty (nawet kropelki paliwa). Czy ktos ma pojecie co moze byc, czy wogole sie oplaca to naprawiac, byc moze samemu mozna? Nie mam duzego pojecia o samochodach, ale jesli tylko nie bedzie potrzeba specjalnego sprzetu do naprawy, to sprobowalbym sam. Na chwile obecna padl rowniez akumulator, ale wydaje mi sie, ze sie tylko rozladowal. Jesli ktos moglbym pomoc, doradzic, to bede wdzieczny.

Piotrek
piotrekxxxxxx
Nowicjusz

Miejscowość: Irlandia

18 Cze 2010, 17:51

piotrekxxxxxx napisał(a):). Czy ktos ma pojecie co moze byc, czy wogole sie oplaca to naprawiac, byc moze samemu mozna?

Jak się domyślam to w zbiorniku masz pompe paliwa elektryczną.Sprawdz czy masz
zasilanie prądu na przewodach do pompy paliwa... :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

18 Cze 2010, 21:28

jeżeli ta operacja nie pomoże poma jest do wymiany
opel jest jak magik zawsze czyś zaczaruje
damski88
Nowicjusz

Miejscowość: norwegia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Wideorejestratory i agresja na drodze
    Wideorejestratory stały się popularne nie bez przyczyny. Bo chociaż zwykle służą rejestrowaniu zdarzeń drogowych, to mogą okazać się przydatne także w innych, kłopotliwych sytuacjach. Słyszeliście o takim zjawisku jak "road ...